Sant Martí, lliure de violències masclistes

11/11/2020 - 12:21 h

Feminismes i dona. El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. Un cop més, diverses entitats i col•lectius del districte han organitzat diferents actes durant tot el mes per commemorar la data.

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. Un cop més, diverses entitats i col·lectius del districte han organitzat diferents actes durant tot el mes per commemorar la data.

Violència no és únicament l’agressió física, també ho és el menyspreu, les intimidacions, les agressions verbals, els assetjaments, els tocaments en l’espai públic… Les relacions han de ser sempre lliures, volgudes i desitjades.

El Districte de Sant Martí se suma a les reivindicacions feministes i dona suport a les diverses activitats que les entitats del territori han organitzat durant el mes de novembre. D’aquesta forma, també es fa valdre el teixit associatiu que treballa dia a dia en la prevenció, l’acompanyament i l’atenció a les dones víctimes de la violència de gènere.

ACTE CENTRAL A SANT MARTÍ

L’acte central del Districte s’organitzarà dilluns 23 de novembre a l’Auditori de Sant Martí i es podrà seguir en directe per streaming:

Acte central 25N a Sant Martí

Es tracta d’un diàleg entre el Consell de les Dones i l’alumnat de l’Institut Infanta Isabel d’Aragó sobre les violències masclistes. Serà presentat per David Escudé, regidor del Districte; i conduit per Lorena Domínguez, consellera de Feminismes i LGTBI, Drets de la Ciutadania, Immigració i Interculturalitat.

Un grup d’alumnes de l’Institut presentarà els dibuixos que han realitzat durant els tallers del V Premi Jove de Còmic Sant Martí, on han participat més de 300 estudiants. Aquests tallers esdevenen espais de reflexió i anàlisi sobre les violències masclistes i les representacions i imaginaris que es generen. La declaració de l’estat d’alarma va dificultar la presentació d’obres al concurs, per aquest motiu, el Consell de les Dones ha considerat l’acte central com una oportunitat de reconèixer el treball realitzat pels i les alumnes durant els tallers de sensibilització.

Durant l’acte, també es presentarà el manifest institucional, consensuat pel Consell de les Dones de Sant Martí en la seva sessió de l’11 de novembre, en format audiovisual.

Respecte a la resta d’activitats organitzades al districte, les mesures decretades per les autoritats amb motiu dels brots de la covid-19 obliguen enguany a reduir el programa d’actes i a adaptar-lo a diversos formats.

ACTES 25N A SANT MARTÍ

Trobada virtual: Violència contra les dones en context de pandèmia.
12 de novembre, de 10 a 11.30 h.
Plataforma Jitsi Meet
Inscripcions i informació: cat.dona@mpdl.org / tel. 93 305 71 73
Organitza: Movimiento por la Paz

Acte central. Diàleg sobre les violències masclistes amb el Consell de les Dones i l’alumnat de l’Institut Infanta Isabel d’Aragó, presentació del manifest institucional.
23 de novembre, de 13.30 a 14.30 h.
Auditori de Sant Martí i retransmissió en línia.
Organitza: Districte de Sant Martí, amb el suport del Consell de les Dones i la col·laboració de l’Institut Infanta Isabel.

Xerrada en línia: Obrint la mirada cap a les violències de gènere, aprenent per construir relacions de bon tracte.
23 de novembre, 19 h.
Canal Youtube de la Coordinadora d’Entitats del Poblenou.
Organitza: Federació de la Coordinadora d’Entitats del Poblenou, hi col·labora l’Associació Invia.

Acció: Violències contra les dones en context de pandèmia. Exhibició de la pancarta i del lema.
25 de novembre, de 10 a 12 h.
Seu de Movimiento por la Paz (c. Pere Vergés, 1)
Organitza: Movimiento por la Paz

Encesa de llums a la façana del Districte de Sant Martí.
25 de novembre, de 17 a 22 h.
Organitza: Ajuntament de Barcelona

Taller d’autodefensa no mixt
30 de novembre, de 17 a 18.30 h
Centre Cívic Besòs
Organitza: PIJ, hi col·labora ATE 8 Aquí t’escoltem.

Taller per a noies: Com construïm les nostres relacions?
1 de desembre, de 17 a 18.30 h.
Casal de Barri Besòs, amb possibilitat de format en línia, segons les restriccions sanitàries.
Cal inscripció: pijsantmarti@bcn.cat / 680 130 277
Organitza: PIAD de Sant Martí, amb la col·laboració del PIJ del districte.

Adjunts