Els projectes guanyadors que dinamitzaran tres naus industrials en desús

16/02/2023 - 14:24 h

La corporació Mondragón, Palo Alto BCN XRLAB i IACC s'encarregaran de crear nous pols d’innovació, d’atracció de talent i d’inversions a la zona del Besòs i el 22@ que permetran diversificar l’economia de Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona ha fet públic els projectes guanyadors i els socis privats per dinamitzar tres naus industrials en desús ubicades als districtes de Sant Andreu i de Sant Martí a través de Barcelona ActivaL’anunci de la crida d’operadors es va fer la tardor del 2022.

Un cop s’acabin les obres, els nous pols d’innovació entraran en funcionament progressivament entre els anys 2024 i 2025 i impactaran en 250 pimes i empreses emergents i més de cinc mil persones l’any, a través de formacions, esdeveniments i creació de comunitats.

En tots els casos s’ha valorat la capacitat de fomentar l’emprenedoria, la competitivitat empresarial, la sostenibilitat, el coneixement del sector de cada pol d’activitat i el retorn social, i tot plegat, amb l’encaix dels objectius de l’agenda Barcelona Green Deal.

  • UTE Palo Alto BCN XRLAB: formada per Ingenia Cultura, Arsmediatech i Lavinia Services serà l’encarregada d’engegar el pol d’investigació, innovació i emprenedoria en l’àmbit de les indústries creatives, a la nau E de Palo Alto. S’especialitzarà en la creació i la difusió de projectes audiovisuals a partir de les noves tecnologies aplicades als àmbits de la cultura, la comunicació, els videojocs, l’oci, l’educació i nous formats que s’adaptin als diferents públics.
  • Institute for Advanced Architecture of Catalonia (IAAC): desenvoluparà el Barcelona Urban Tech a la nau del carrer d’Àvila, al Poblenou, que oferirà programes de formació i atracció de talent, acompanyament a empreses en innovació oberta, laboratoris d’experimentació i actuacions per connectar el hub amb la comunitat i ecosistemes locals. Acollirà projectes de transició energètica i treballarà en l’energia per a edificis de zero emissions, nanomaterials i dades massives urbanes, entre d’altres àmbits.
  • Mondragón, Hub Indústria 4.0: treballarà en la iniciativa Barcelona Circular Hub a la nau del carrer de la Ciutat d’Asunción, 16, a Sant Andreu, per afavorir nous models de negoci d’economia circular i acompanyar la transformació digital de les pimes. Comptarà amb empreses emergents i empreses clau en la indústria del segle XXI i oferirà formació contínua en el context empresarial.