En el marc de les Festes de Maig del Poblenou, es posa en marxa un Punt Lila a la plaça Josep Maria Huertas Claveria les nits de divendres a dissabte:
Punts Liles
- Divendres 17 de maig, de 21.30 a 1.30 h
- Dissabte 18 de maig, de 22.30 a 2.30 h
- Diumenge 19 de maig, de 22.30 a 2.30 h
Aquest servei ofereix informació i assessorament amb l’objectiu de prevenir possibles casos d’assetjaments o agressions sexuals o LGTBI-fòbiques i es complementa amb una parella itinerant que recorrerà els principals punts de festa per oferir-ne informació. El Punt Lila de divendres i dissabte són gestionats per l’Ajuntament, i el de diumenge, és autogestionat per la Coordinadora d’Entitats del Poblenou.
A més, la Guàrdia Urbana estableix dos itineraris segurs des dels escenaris de la Festa fins a les parades de transport públic més properes amb l’objectiu de prevenir conductes i assetjaments o agressions sexuals en els voltants on es desenvolupen les activitats:
Itinerari 1
Pl. Glòries (Metro Glòries i Tram La Farinera), av. Diagonal (Tram Ca l’Aranyó i Tram Pere IV), c. Bilbao (voltants del Mercat del Poblenou, Metro Poblenou, parc del Centre del Poblenou), c. Taulat, c. Llull, c. Llacuna, c. Roc Boronat, c. Pujades (Metro Llacuna), c. Badajoz i c. Pere IV.
Itinerari 2
C. Bilbao (Metro Poblenou), av. Diagonal (Tram Fluvià), c. Cristóbal de Moura, c. Bac de Roda, Camí Antic de València, c. Selva de Mar (Metro Selva de Mar), c. Pujades, c. Provençals, pg. Taulat, c. Ramon Turró.
Les patrulles de la Guàrdia Urbana realitzaran un patrullatge radial al voltant dels actes festius atenent especialment les parades de transport públic, els fluxos de persones assistents i els possibles punts foscos.
El Punt Lila
Ofereix atenció acurada a persones que volen rebre informació o bé han patit algun tipus de violència. Compta amb l’assessorament de dues persones formades en la matèria i també disposa de material amb recomanacions d’actuació davant de casos de violència masclista.
Les agressions sexistes són formes de violència masclista (física, psicològica o verbal) que es cometen cap a una o més persones per raó d’identitat i/o expressió de gènere i orientació afectiu-sexual. Una agressió es produeix quan una persona se sent agredida: cadascú té els seus límits i s’han de respectar.
Si veus una agressió sexista o un comportament inadequat, si pateixes incomoditat, abús o una agressió, actua! Alerta a les organitzadores de la festa, a la Guàrdia Urbana o al Punt Lila.
Altres recursos (disponibles 24 h / 365 dies):
- Telèfon d’atenció contra les violències masclistes: 900 900 120.
- WhatsApp d’informació i assessorament policial sobre les violències masclistes: 600 001 122.
- Telèfon d’emergències: 112