Continguts per categoria / etiquetes

Demà, 28 de maig, és el Dia Nacional de la Nutrició, i la FESNAD (Federació Espanyola de Societats de Nutrició i Alimentació) ho celebra anualment sota un lema. Aquest any és: “Pesca salut”.  El Mercat de la Sagrada Família, com a espai de referència del producte fresc i de proximitat del barri, ha col·locat avui, 27 de maig, un plafó davant de les peixateries amb... Seguir llegint
Avui, 4 de maig, és del Dia Internacional de Star Wars! Tot va començar quan els seus fans van decidir que aquest dia s’homenatjaria la saga. Amb l'aparició de les xarxes socials, es va anar difonent fins a arribar al punt de ser una celebració internacional.  Per què aquest dia? La història és ben curiosa. El maig de 1979, dos anys després de l'estrena de la primera... Seguir llegint
L'ou és un dels aliments que més font de proteïnes aporta al nostre cos. També, compta amb una quantitat bastant significativa i variada de vitamines. És un aliment que es pot consumir de moltíssimes formes i en qualsevol dels àpats del dia.Avui us proposem dues idees, diferents entre elles, per fer els tan coneguts ous farcits. Per a totes les receptes és important que abans de començar a... Seguir llegint
Els mercats de la ciutat estan plens de vida i d’històries a explicar. Gran part d’aquestes les formen els bars que cada dia reben als seus clients amb els millors dels somriures i els plats ben plens. Avui estrenem el cicle d’articles sobre bars de mercat amb alguns establiments que ofereixen especialitats d’allò més casolanes, que et faran dubtar de si estàs menjant al... Seguir llegint
Fillols, filloles, ha arribat el vostre moment: acaba la Quaresma i comença la Pasqua. Les mones estan de camí a les vostres taules, i d’aquí res les podreu menjar amb tota la família. N’hi ha per a tots els gustos i de totes les menes!La més antiga, “la mona de l’àvia”, està feta de brioix farcit de crema, xocolata o melmelada i un ou al mig, el qual es cou quan la... Seguir llegint
 Des del 1967, cada 2 d’abril se celebra el Dia Mundial del Llibre Infantil. Llibres que fan les primeres aproximacions al món de la lectura a les generacions més joves, i les que, algun dia, seran les que dirigiran el món.  Lectures que són el millor remei per aquelles nits on es fa difícil agafar el son.  I no només això, els llibres infantils aporten als nens una gran... Seguir llegint
Aquesta setmana, el Joaquim de 'La Veganeria del Born', al Mercat de Santa Caterina, ens ha descobert el veganisme de la forma més deliciosa! El Joaquim comercialitza tota mena de productes vegans -sense carn, peix, ous i derivats lactis- per a vegans i no vegans! Formatges, embotits, salses, marisc, carns, truites, pizzes, plats preparats, dolços... Tot adaptat a la versió vegana!... Seguir llegint
Per als habitants de l’Antiga Grècia el formatge era “un regal dels Déus”. I per a nosaltres, gent del segle XXI, ho continua sent! Com els grecs, som turofils, és a dir, aficionats al formatge. De mitjana, a Espanya es consumeixen més de set quilos de formatge per persona cada any. És difícil no trobar un formatge que ens agradi, ja que arreu del món n’existeixen més de 2... Seguir llegint
Avui és el dia internacional d'un dels productes més polifacètics que tenim al mercat... la carxofa! Una hortalissa de temporada -la seva època comprèn des de novembre fins a l'abril- molt característica dels països de la conca mediterrània. Alguns l'han batejada com l'hortalissa de les mil i una formes, pel fet que es pot consumir cuita, rostida, fregida o crua. Des d'... Seguir llegint
Avui és el Dia de la Mandonguilla! I als mercats de Barcelona ja sabem com celebrar-ho: amb una bona ració d’aquest plat tan exquisit! Als mercats de la ciutat hi podeu trobar safates de mandonguilles, llestes per cuinar, d’allò més delicioses. Carns Macià, al Mercat de Galvany, és una d’elles!  Carns Macià es dedica a la ramaderia extensiva: els animals -vedella... Seguir llegint

Pàgines