En Juan Fernando fa 8 anys que està al capdavant de la parada La Confiança del Mercat de la Mercè i el passat octubre va fer 6 anys que participa a la fira Mercat de Mercats. En Juan diu que aquesta fira és important per donar a conèixer què fan els professionals de la xarcuteria, que són un gremi que sempre està a la última i innova i es preocupa perquè els productes... Seguir llegint
En Xavier Camps i la Montse, la seva parella dins i fora del taulell, han participat 4 vegades a la nostra fira, Mercat de Mercats, que se celebra a l'octubre. L'edició passada ens van parlar dels seus productes a l'espai Artistes de Mercat. Van parlar de com ha canviat el vermut i com en els darrers any ha tornat amb força. Ells, a la parada, l’intenten... Seguir llegint
En Valentí i l’Agnès Fàbregas Alier han viscut tota la seva vida al mercat. I les seves famílies també, tant per part del pare com per part de la mare. De fet, la família Fàbregas va estrenar el Mercat de l’Abaceria l’any 1892, cinc generacions abans que nasquessin en Valentí i l’Agnès. Ells han seguit amb el negoci familiar –ja tota una tradició- i tenen xarcuteries... Seguir llegint
Quan en Joan va pensar en fer alguna cosa per ajudar els altres, mai s’hagués imaginat en com de gran es faria la seva associació “Llibre Solidari” on la literatura es posa al servei dels ciutadans i les accions solidàries. Uns llibres que ajuden moltes persones i apropen la cultura a diversos indrets, entre ells, els nostres mercats.Fa sol, la primavera despunta i no hi ha un... Seguir llegint
L’exposició ‘Born. Memòries d’un mercat’ obre les seves portes després de 12 anys d’una intensa tasca de documentació. Aprofitem l’avinentesa per parlar amb en Manel Guàrdia, un dels comissaris de la mostra. Un dels objectius de l’exposició és recuperar la memòria del Born com a mercat central i per fer-ho els comissaris s’han hagut de documentar... Seguir llegint
Sempre s’ha dit que som el que mengem. I que així com ens alimentem, així reacciona el nostre cos (per dins i per fora) i evoluciona. Doncs fem un pas enllà i parlem de com el que mengem també afecta al planeta. Segons s’ha demostrat, a major nombre de gent que s’alimenta millor, menys malbaratament i menys emissions de gas.No ho diem nosaltres, sinó un estudi dut a terme per... Seguir llegint
Aquests dies el Centre Fabra i Coats exhibeix un seguit d’intervencions sota el nom “Desbordar la Cultura” que es van dur a terme al mercat de Sant Andreu on es reflexa el dia a dia del mercat i el seu passat històric. Però no pretén ser una exposició per parlar només del passat, sinó de com es viu avui dia el mercat, com hi interactuen els veïns i veïnes i com és el mercat com... Seguir llegint
Un dissabte de febrer, amb els seus núvols i un punt de fred. Una família agafa el carretó i la llista de la compra i surt de casa com si fossin caçadors que cerquen què emportar-se a casa per saciar les seves papil·les gustatives.Arriben al Mercat de Sant Andreu i allà, sorpresa. Aquest matí és moment de gaudir del mercat d’una manera diferent, no només amb la vista o el sabor, sinó... Seguir llegint