• 225 g de farina
• Sal
• 50 g de mantega
• 2 ous, les clares separades del rovell
• 75 ml d’aigua
• Oli abundant per a fregir
• Fulles d’alfàbrega
Per al farcit:
• 75 de formatge gruyere
• 75 g de pernil dolç
• 1 cullerada de julivert
• 1 cullerada d’alfàbrega
• 1 ou
• Sal i pebre negra
Farem el farcit barrejant el formatge i el pernil tallats a trossets i les herbes en un bol mitjà. En un altre bol, batrem l'ou amb la sal i el pebre. Taparem els dos bols i els posarem a la nevera.
Posarem la farina, tamisant-la, i la sal en un bol gran. Hi afegirem la mantega i la unirem a la farina amb els dits, fins que adquireixi l'aspecte de molla de pa. Farem un forat al centre, afegirem els rovells d'ou i l'aigua i ho barrejarem tot fins a aconseguir una massa lleugera.
La bolcarem sobre una superfície lleugerament enfarinada i la pastarem fins que deixi d'estar enganxosa. La estendrem fins a formar un rectangle d'uns 38-25 cm i retallarem uns 30 cercles d'uns 6,5 cm amb un motlle tallapastes.
Batrem lleugerament les clares d'ou. Amb elles pintarem les vores dels cercles i posarem una culleradeta de farcit al centre de cada un d'ells. Els doblegarem i enganxarem les vores pressionant amb el dit.
Mentre fem això anirem escalfant l'oli en una paella. Anirem fregint les crestes fins que estiguin ben dauradetes.
Les traurem i deixarem que s'escorrin bé l'oli. Les col·locarem al plat i les servirem de seguida, guarnides amb unes fulles d'alfàbrega.
Afegeix un comentari