- 3kg i mig de capó
- 1/2 kg de carn
- 1/4 kg de fruites seques variades
- Fulles de llorer
- Un parell de branques de canyella
- Un raig de conyac
- Un raig de vi blanc
- Oli
- Sal al gust
- Pebre al gust
- Per començar, cal que trieu un capó d'uns tres quilos i mig i demaneu a la carnisseria que us l'obrin pel darrere i en treguin la carcanada.
- Prepareu el farciment saltant a la paella mig quilo de carn, entre carn magra tallada o picada i salsitxes trossejades, i afegiu al final un quart de quilo de fruites seques variades, com prunes, orellanes, dàtils...
- Salpebreu el capó per dins i per fora, ompliu-lo amb el farciment i cosiu l'obertura de l'esquena. A continuació poseu oli -i llard, si voleu- a una cassola fonda de base gruixuda i fregiu la peça per totes bandes. Coeu-ho a foc mitjà.
- Després incorporeu fulles de llorer, un parell de branques de canyella partides, un raig de conyac i un de vi blanc. Tapeu la cassola i deixeu coure el capó unes dues hores a foc moderat, remullant de tant en tant l'au amb el suc de la cocció. Si voleu enrossir la pell una mica, acabeu de coure al forn amb la cassola destapada.
- Serviu el capó sencer, amb una guarnició de patates de mida petita, amb el suc a part prèviament passat pel tamís o colador. N'obtindreu unes vuit racions.
Afegeix un comentari