En les darreres dècades s’han anat desenvolupant diverses propostes d’intervenció als barris que, tot i tenir un origen sectorial (salut, educació, immigració i diversitat, desenvolupament econòmic local, etc.), es reivindiquen com a aproximacions integrals de base comunitària.

Sovint es tracta de dispositius i recursos extraordinaris que aterren als barris i es proposen treballar amb els serveis i els professionals ordinaris des d’aquests nous plantejaments. També busquen, és clar, incorporar entitats i ciutadania als projectes.

En la pràctica això s’acostuma a traduir en la necessitat de múltiples coordinacions, en un alt risc de duplicitat de recursos i de multiplicació d’espais comunitaris enfocats a objectius no gaire dissímils, en saturació institucional de l’energia ciutadana realment activa.

Tot plegat fa emergir una pregunta: com treballar plegats als barris?

Ho modera:

  • Lucas M. Martínez Chito, director de Serveis a les Persones i al Territori del Districte de Sant Andreu de l’Ajuntament de Barcelona

Participants convidats:

  • Pilar Lleonart, cap del Departament de Programes Educatius de Ciutat, IMEB
  • Mireia Gasol, cap del Departament de Programes i Equips d’Atenció Social i de Suport als CSS
  • Natàlia Sagarra, membre de l’equip del programa Barcelona Salut als Barris de l’Agència de Salut Pública de Barcelona
  • Ramon Bernal, tècnic de la Direcció de Serveis a les Persones i al Territori del Districte de Sarrià-Sant Gervasi de l’Ajuntament de Barcelona

Tancament de l’espai de treball, a càrrec d’ImpactaT intervencions teatrals.

Espai de diàleg amb