“Creació jove”, un projecte intercultural des de l'acció comunitària

10/12/2020 - 14:41 h

Acció comunitària. En marxa la primera edició del procés “Creació jove”. Volum 1 Identitats sonores

El cicle “Creació jove” és una aposta de l’Espai Avinyó que, en col·laboració amb la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB), vol donar suport i visibilitzar la creació jove de caràcter intercultural i artístic de la ciutat de Barcelona a través de processos promoguts per col·lectius on s’hi hagin generat espais d’autorepresentació jove.

En aquesta primera edició, Vol. 1 Identitats sonores, ens connectarem amb el programa de ràdio Taula / طاولة [‘taw la] de Jiser. Reflexions Mediterrànies i gaudirem de la potencialitat de la ràdio, la qual esdevé en un fil invisible que, des de les diverses sonoritats, posarà en sintonia processos creatius que s’estan donant dins les diferents realitats territorials i temàtiques que travessen les vides d’una part del jovent de la ciutat de Barcelona.

Dues experiències que coneixerem són les següents:

  • Ludoteca Musical Romaní
  • “Les fora”, grup de teatre feminista interseccional

Participants:

  • Ludoteca musical romaní. Espai musical d’aprenentatge i intercanvi per a infants, joves i adolescents gitanos i no gitanos on els principis metodològics d’aprenentatge responen a l’estil més tradicional gitano.
  • “Les fora”, grup de teatre feminista interseccional. 
  • Xarxa de ràdios comunitàries de Barcelona. És un projecte no comercial del programa Cultura Viva de l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb la comunitat guifi.net/exo.cat de Barcelona. Una comunitat de ràdios que busquen donar-se suport mutu amb recursos infraestructurals comuns i que compta amb un estudi físic (el primer node de la xarxa a Ràdio Fabra) per experimentar i produir continguts radiofònics.
  • Jiser, que significa “pont” en àrab, és una associació sense ànim de lucre amb seu a Barcelona, que té per objectiu la promoció de la creació artística i l’ús de l’art com a eina de transformació social en l’espai mediterrani, a través de la realització d’activitats conjuntes que afavoreixin l’intercanvi i l’apropament entre les diferents realitats artístiques i culturals de la regió.
  • Violeta Ospina. El seu treball és una instauració de narratives i de temporalitats circulars, reciclades i reciclables en altres projectes. En les seves instal·lacions, l’espectador és convidat a transitar, a suspendre’s i a percebre la simultaneïtat. Forma part de l’equip de l’Associació Jiser i del grup d’experimentació Radio Cava-ret.
    Dia: dimarts 15 de desembre Horari: 17 h 

    Lloc: Emissió de ràdio Taula #12 طاولة Jiser

    Inscripcions: espaiavinyo@bcn.cat