S’acosta el FAACC, el festival d’art que posa la comunitat al centre

30/04/2021 - 12:53 h

Acció comunitària. El Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya (FAACC) arriba el maig a la Fabra i Coats. Comença l’11 de maig i durarà cinc dies.

Aviat començarà el Festival de les Arts Comunutàries de Catalunya, sota el qual es despleguen activitats i tallers com una manera d’intervenir en el món, una manera d'enfrontar-s'hi des de l’art i des de la comunitat.

Teatre, dansa, generació de pensament i coneixement col·lectiu, tallers pràctics, intervenció de l’espai urbà, acció feminista, audiovisuals… Cinc dies atapeïts d’activitats molt diverses. Mirant Endins, Molta Merda, Hi Ha Alternatives, Realitzem Diversos Tallers Lents, Performatius i Violents, Jornada d’Acció i Pensament i FAACCC al Covid són els títols que corresponen al tema de cadascun dels cinc dies.

L’esdeveniment té diversos objectius i s’articula al seu voltant. Objectius com la necessitat de reconèixer les comunitats com a creadores i de facilitar els espais de trobada perquè aquesta creació es doni. Vol, també, (re)polititzar aquests espais i confrontar des d’aquí els models culturals i de governança vigents, transformar-los en una cultura democràtica a l’abast de tothom.

El FAACC és el resultat d’una reflexió que el col·lectiu impulsor, Basket Beat, va fer fa dos anys, després de molt temps voltant i de moltes experiències viscudes. Basket Beat és una organització que “acompanya processos de creixement” de persones de col·lectius vulnerabilitzats o exclosos socialment, “a través de la creació i aprenentatge musical en grup i amb pilotes de bàsquet”.

Entenen la cultura com un fenomen col·lectiu i dinàmic i la posen al servei de la generació de canvis, i aquest festival concentra la seva essència, combinada amb la de molts altres actors: entitats, universitats, veïnes, col·lectius no institucionals i professionals.

Dins del festival, que tindrà com a centre l’espai municipal de la Fabra i Coats, hi ha activitats gratuïtes i de pagament, i cal inscriure’s per separat a cadascuna de les que es vulgui assistir. A més, també hi ha diversos abonaments disponibles que combinen diverses propostes al llarg dels dies.

Pots descarregar-te’n el programa aquí