Retrobades i reflexions a les II Jornades d'Acció Comunitària

11/05/2022 - 14:48 h

Acció comunitària. Les II Jornades d'Acció Comunitària es van celebrar els dies 9 i 10 de maig

Els passats 9 i 10 de maig es van celebrar les II Jornades d'Acció Comunitària al Born CCM, que tenien com a objectiu propiciar un diàleg obert entre les experiències encetades a Barcelona, amb reflexions i experiències diverses que fossin inspiradores i referents per a la construcció de noves polítiques públiques amb perspectiva comunitària.

Vam parlar d’infraestructures sociocomunitàries, de serveis de la política social amb perspectiva comunitària, de la relació entre enfortiment comunitari i qualitat democràtica i dels reptes organitzatius que sorgeixen a l’hora de treballar comunitàriament als barris. Hem debatut al voltant de diverses posicions sobre el paper que ha de jugar la política pública davant la necessària autonomia de la societat organitzada.

Podeu trobar el programa aquí.

I també podeu recuperar moltes de les xerrades, conferències i activitats que es van enregistrar:

  • Ponència. Ciutadania i comunitarisme. L’avenç cap a l’autarquia cultural i la degradació democràtica, a càrrec de Pedro Vallín, escriptor i periodista de La Vanguardia (sessió en castellà). Visualitza’l aquí.
  • Espai 2: Atenció social i comunitària. Visualitza’l aquí.
  • Ponència. Resiliència comunitària: respostes col·lectives davant els reptes socials, a càrrec de Verónica Hurtubia, membre de la Unitat de Recerca sobre la Resiliència del Departament de Psicologia de la Universitá Cattolica de Milà. Visualitza’l aquí.
  • Espai 7: Participació comunitària i política: el repte de millorar la qualitat democràtica. Visualitza’l aquí.
  • Espai 11: Organització comunitària. Visualitza’l aquí.
  • Plenari. Reptes urbans i respostes comunitàries a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a càrrec de Ricard Gomà, director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB). Visualitza’l aquí.
  • Taula rodona: La transformació comunitària als barris. Visualitza’l aquí.