Un "conte" per reflexionar sobre la vellesa i per crear família

09/07/2024 - 17:17 h

El passat 3 de juliol va presentar-se el curtmetratge "Conte de les dones velles", que recull experiències viscudes per usuàries de l’Escola de Salut de Navas. Mitjançant aquesta activitat, han aconseguit formar una xarxa de suport.

La projecció va fer-se dins de la 6a edició de la GRAN pantalla, el Festival Internacional de Cinema de les Persones Grans de Barcelona, que ha tingut lloc del 2 al 7 de juliol als cinemes Girona, Zumzeig i Verdi.

 

El curt, que va projectar-se dins del festival la GRAN pantalla però fora de competició, recull les experiències i reflexions que un grup d’usuàries de l’Escola de Salut de Navas fan sobre la vellesa. Tot prenent com a base el poema de Tadeusz Różewicz del que en treu el títol i el fil conductor, i amb l’acompanyament de música electrònica com a banda sonora, el projecte de l’Associació Cultural elParlante va transportar el públic a un viatge al passat, però també al present.

Bona part de les protagonistes van assistir a la projecció, i una d’elles, l’Amandina, va transmetre al públic l’emoció de poder veure’s en la gran pantalla junt amb les persones que s’han acabat convertint en la seva família. Aquesta familiaritat també va ser posada en valor per part de l’Angélica Pérez, tècnica comunitària: “Amb l’excusa d’aprendre, vam crear una petita família i, d’alguna manera, una xarxa de suport entre aquestes persones”.

Després del ‘Conte’ i dels corresponents aplaudiments (i alguna llàgrima), es van projectar cinc curts més, aquests sí en competició.

Fotografies: elParlante