La Bibliocoses ja és una realitat

15/11/2023 - 19:19 h

Poble-sec. A partir del 18 de novembre que s'inaugura, els dissabtes d'11 a 13 h pots anar al local de CooperaSec (c. Blai, 34) i llogar per poc (1-4 €) estris de cuina, neteja, jardineria, criança, bricolatge...

Els dissabtes d'11 a 13 h pots anar al local de CooperaSec (c. Blai, 34) i, associant-te a la Bibliocoses del Poble-sec, llogar per poc (1-4 €) estris de cuina, neteja, jardineria, criança, bricolatge... en principi durant una setmana. Al catàleg hi ha des d'un trepant o una caixa de tornavisos fins a una panificadora o una batedora de mà, o diversos ginys portabebès. Són objectes que poden resultar molt útils temporalment a moltes persones i que amb la Bibliocoses es vol evitar que tothom hagi de comprar per acabar abandonant...

El funcionament és així de senzill: vas al local de Cooperasec annex a la biblioteca del barri (c. Blai, 34) i, un cop t’hagis associat a la Bibliocoses, hi podràs demanar en préstec, a través d’internet, qualsevol dels objectes disponibles. El catàleg, que pots consultar en línia, inclou estris de tot tipus: bricolatge, jardineria, oci i aventura, neteja, cuina, oficina… El lloguer d’aquests estris per una setmana, prorrogable si no hi ha noves peticions, costa entre un i quatre euros. Aquest preu sempre està per sota del 10% del valor de compra del producte.

La iniciativa es va anunciar a principis d’any i ha estat impulsada per les entitats Cooperasec, Nusos, Rezero i un grup de veïns i veïnes voluntàries del Poble-sec, amb suport municipal a través de Barcelona Activa. Després de constituir-ne el grup motor i fer diverses crides a la donació d’estris útils que no necessitis fer servir gaire sovint, aquest dissabte, 18 de novembre, la Bibliocoses del Poble-sec s’inaugura amb el corresponent pica-pica a càrrec del Menjador de l’Ateneu La Base. Qualsevol persona interessada a donar nous estris o a fer de voluntària a la Bibliocoses, pot contactar-hi per correu electrònic.

Amb la biblioteca de les coses s’allarga la vida útil dels productes i es redueix el consum i la despesa. La idea és deixar de valorar els estris per la seva propietat per fixar-nos més en l’ús real que en fem. De retruc, compartint objectes també aprofitem per conèixer altres persones del veïnat, crear-hi nous vincles socials i empoderar-nos com a comunitat amb noves alternatives lliures de la febre del consumisme i més sostenibles.

Més informació