El programa “Comerç verd” qualificarà els mercats municipals que ofereixen aliments locals, de petits productors, ecològics, de pagès i de llotja per incentivar el consum de productes de proximitat. De moment s’hi han adherit sis mercats: Concepció, Llibertat, Sarrià, Ninot, Sants i Horta, i al setembre s’hi afegiran la resta dels 39 mercats alimentaris de la ciutat. Aquest projecte pilot és un dels programes principals de Barcelona com a capital de l’alimentació sostenible.
El programa “Comerç verd” té com a objectius prioritzar els productes ecològics i de proximitat als mercats, posicionar els establiments per la qualitat dels productes, reduir la petjada de carboni, lluitar contra l’emergència climàtica i potenciar l’agricultura i la ramaderia local i sostenible.
Requisits dels comerços verds
- Tenir un percentatge mínim de productes locals, ecològics i directes de pagès o de llotja.
- Haver rebut la qualificació de Comerç Verd.
- Incloure cartells i etiquetes que els identifiquen com a parada d’alimentació saludable i sostenible.
El projecte “Comerç verd” forma part del programa Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, que té l’objectiu de fomentar una alimentació més saludable, sostenible i local i millorar la salut de les persones i del planeta.