×

Error message

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/apps/app0486/www/acciocomunitaria/includes/file.phar.inc).

El Centre de Vida Comunitària organitza per primera vegada un casal d’estiu per a dones

19/07/2022 - 16:09 h

L’equipament va entrar en funcionament fa tres mesos amb l'objectiu de facilitar i apropar un model d'interacció, suport, orientació i col·laboració entre les veïnes de la Trinitat Vella.

L’equipament va entrar en funcionament fa tres mesos amb l'objectiu de facilitar i apropar un model d'interacció, suport, orientació i col·laboració entre les veïnes de la Trinitat Vella.

El Casal d’estiu per a dones del Centre de Vida Comunitària finalitza aquesta setmana amb el positiu balanç d’haver aglutinat diversos projectes i formacions en el que ha estat el primer projecte impulsat aquest nou equipament del territori. La proposta va sorgir abans de l’estiu amb el treball conjunt amb les dones de la Trinitat Vella, que van proposar les seues necessitats lúdiques i formatives. A partir d’aquí, tot l’equip del centre va iniciar la tasca d’impulsar la programació de les tres setmanes de casal.

Durant aquest projectes, les dones participants han pogut assistir a xerrades de serveis com Barcelona Activa, han anat juntes de visita a espais culturals com el Caixafòrum i també han fet tallers de cuina. Després de l’estiu, el Centre de Vida Comunitària continuarà desenvolupant projectes com aquest i similars amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats del teixit social i comunitari de la Trinitat Vella i barris del voltant.

El Centre de Vida Comunitària del barri de Trinitat Vella vol acompanyar la ciutadania a través de la generació de nous espais, així com aquesta iniciativa que connecta activitats culturals, d’assessorament laboral, de salut, artístiques i de convivència, petites accions que succeiran dins i fora del centre en horari de matins, durant les tres primeres setmanes del mes de juliol, aprofitant que els infants són als casals.

A partir dels diferents professionals dels serveis que ja estan funcionant a l’equipament, s’ha pogut organitzar una oferta amb un contingut ben divers: es farà una xerrada sobre els Drets Laborals amb Barcelona Activa també sobre un taller de Cuina Saludable amb el Centre de Serveis Socials de la Franja Besós i també un taller de Risoteràpia impulsat desdel PIAD del districte de Sant Andreu.

El projecte, que des d’un bon principi vol connectar les persones amb els serveis està començant a prendre forma, a tenir color i presència: la vida de totes les ciutadanes que passen pel Centre de Vida: un espai on trobar-se, conviure, compartir i crear noves sinèrgies que poden passar cada dia.