×

Error message

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/apps/app0486/www/acciocomunitaria/includes/file.phar.inc).

Memòries Migrants al Poblenou. Relats de lluita i dret a l'habitatge des d'una mirada antiracista

19/07/2022 - 13:28 h

La Xarxa Antirumors del Poblenou tanca el cicle 'Memòries Migrants'.

El passat 12 de juliol va tenir lloc al Casal Ca l’Isidret la darrera projecció del cicle ‘Memòries Migrants al Poblenou‘, amb els testimonis de Gabriel Celi, veí del Poblenou, activista en moviments socials de base i membre de la Xarxa d’Aliments P9, i d’Amadou Tidiane Candialo, també veí del barri i soci fundador de la Cooperativa Alencoop.

Després de la projecció, es va obrir un conversatori amb Joana Rodríguez, activista del Sindicat de Llogateres de Barcelona, i Adama Balde, portaveu de Casa Àfrica, en el que es va fer memòria de la lluita de les naus del carrer Puigcerdà, que va donar origen al projecte de Casa Àfrica, i es van fer evidents les dinàmiques excloents del mercat de l’habitatge, que afecten molt especialment les persones migrades i racialitzades. També es va reflexionar sobre la importància de teixir espais col·laboratius i aliances per trencar amb les lògiques racistes d’exclusió que estan a l’origen dels processos de precarització social de molts col·lectius, i es va fer una crida a la mobilització per reivindicar el dret a l’habitatge.

El cicle ‘Memòries Migrants al Poblenou’ proposa qüestionar el relat oficial que ha creat una memòria industrial, tecnològica i obrera del barri, en la que la memòria migrant no hi és present. El cicle es pregunta com garantir i generar espais per a les memòries, coneixements i experiències invisibilitzades, com evitar la jerarquització de la història o quins relats són al centre i quins al marge. I ho fa a través de càpsules audiovisuals que recullen el testimoni de veïnes de barri d’orígens diferents, que comparteixen, amb veu pròpia, les seves històries de resiliència, resistència i lluites diàries.

Més informació sobre la Xarxa Antirumors del Poblenou en aquest >>enllaç<<.