(S)àvies pel clima

05/06/2024 - 14:18 h

Emergència climàtica. Aquest projecte de la Fundació Espigoladors a la Font d'en Fargues recupera coneixements culinaris de persones de més de 60 anys per construir un futur més sostenible

El projecte de la Fundació Espigoladors en col·laboració amb ABD-ONG i Rezero, i subvenció municipal del Pla Clima, acompanya dos grups de persones de més de 60 anys per recuperar, ampliar i compartir els seus sabers vers la cultura alimentària i culinària. L’objectiu és convertir-les en líders comunitàries per fomentar la sobirania alimentària, el consum sostenible i la cultura de residu zero entre els veïns i veïnes del Poble Sec i de la Font d'en Fargues.

Les (S)àvies pel clima fa mesos que es troben per compartir sabers culinaris i pensar en com aprofitar-los per promoure hàbits alimentaris més sostenibles entre llurs veïns i veïnes. De fet, han assistit a una desena de sessions amb formadors i formadores expertes en sostenibilitat del model agroalimentari, malbaratament, impactes dels residus i de l’ús de plàstics, consum crític i comunicació activa.

Ara passen a l’acció i han organitzat tres activitats concretes pels mesos de maig i juny als barris del Poble Sec (Sants-Montjuïc) i de la Font d’en Fargues. A finals de maig, acompanyades de veïnat de diverses entitats del Poble Sec, van anar en autocar fins al Parc Agrari del Baix Llobregat per fer-hi una espigolada i donar una segona oportunitat a quilos i quilos de fruita i verdura de temporada, alhora que sensibilitzaven sobre la problemàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentari (PMA).

Aquest diumenge 9 de juny de 12 a 14 h, coincidint amb la Festa Major de la Font d’en Fargues, el grup del barri prepara un tastet de receptes d’aprofitament per oferir a tota la ciutadania.

Les (S)àvies pel clima són, en definitiva, un grup de persones amb ganes d’afrontar l’emergència climàtica a través de l’alimentació, tot recuperant sabers culinaris que altrament es perdrien. Al web del projecte pots veure-les per saber qui són i per què ho fan.

Més informació