El nomenclàtor municipal es feminitza amb la incorporació de noms de dones que van deixar empremta en la lluita veïnal, política i social arreu de la ciutat.
Sis dones que representen la memòria de la cultura i l’activisme veïnal, polític i sindicalista donaran nom a sis espais de la ciutat amb l’objectiu de continuar feminitzant el nomenclàtor de Barcelona. Tradicionalment s’ha donat prioritat als noms d’homes privilegiats vinculats a l’Església, la monarquia, l’exèrcit o l’aristocràcia, obviant el paper de personatges populars o femenins que també formen part de la memòria col·lectiva de la ciutat.
Al Districte de Sant Andreu, al barri de Bon Pastor s’ha instal·lat una placa en memòria a Isabel Domínguez per la seva tasca a la millora de la vida associativa i veïnal del territori. Més endavant, quan les mesures sanitàries ho permetin es preveu fer un acte amb les entitats del barri.
Qui era Isabel Domínguez?
Isabel Domínguez Paniagua (Cabezabellosa de la Calzada, Salamanca, 1947 – Sabadell, 2005): referent de l’activisme social i polític, va alçar la veu per reclamar millores urbanístiques i sanitàries per al veïnat del Bon Pastor. Pel seu sindicalisme, va patir la repressió i va ser empresonada durant els últims anys del franquisme. Els jardins d’Isabel Domínguez Paniagua es troben a l’espai limitat pels carrers de Sant Adrià i de Llinars del Vallès i el passeig d’Enric Sanchis, al barri del Bon Pastor.