El procés ciutadà s’ha acabat amb la participació de gairebé un miler de persones, 848 en línia i 144 en les diferents sessions presencials que s’han organitzat i on han participat també entitats i agents de la cadena alimentària. Aquesta iniciativa servirà per definir el full de ruta de polítiques alimentàries de Barcelona per als anys vinents, l’Estratègia d’alimentació sostenible Barcelona 2030.
Durant un mes, del 4 de maig al 12 de juny, la ciutadania ha pogut participar, en línia des de la plataforma Decidim o en les diferents trobades presencials, en la definició de les polítiques alimentàries que es desenvoluparan en els vuit anys vinents. Ha estat una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el Pla estratègic metropolità de Barcelona (PEMB).
Les aportacions de la ciutadania en aquest procés participatiu se sumaran al procés d’elaboració de l’Estratègia de l’alimentació sostenible que es va iniciar al gener i on han participat més de cent organitzacions relacionades amb el sistema alimentari.
Una aposta per l’alimentació sostenible
Durant el 2021 Barcelona va ser la capital mundial de l’alimentació sostenible, ara es vol continuar i consolidar les iniciatives i activitats posades en marxa amb una estratègia que fomenti una alimentació sostenible, saludable i de proximitat que dinamitzi l’economia local i faci front a les desigualtats i a l’emergència climàtica. Per garantir-ho, el consistori hi destinarà un pressupost anual i equips tècnics especialitzats que treballaran amb altres òrgans municipals i institucionals.
Els objectius de l’Estratègia d’alimentació sostenible Barcelona 2030 seguiran els establerts pel Pacte de política alimentària urbana de Milà.