Durant la cita es presentarà l’informe "Pel Dret a una alimentació culturalment adequada: diagnosi etnogràfica i propostes agroecològiques", que estat elaborat per l’Etnogràfica.
Als reptes de l’acció per una alimentació sostenible, s’afegeix la necessitat d’incorporar la interculturalitat a les polítiques alimentàries: com s’incorpora aquesta visió al dret a l’alimentació; com s’aprofiten els coneixements, riquesa i diversitat que ens ofereix la relació entre interculturalitat i sobirania alimentària, a la vegada que enfrontem les contradiccions entre model agroalimentari i necessitats de les persones migrades.
Per abordar aquesta problemàtica, se celebra la jornada “Cap a una Alimentació Sostenible i Culturalment Adequada”, que ha estat ideada, impulsada i coorganitzada per entitats en el marc de l’Espai Participatiu Agròpolis: Antígona Procesos Participativos, DESOS Opció Solidària i Associació Cultural i Gastronòmica Manjaretti, en col·laboració amb l’Etnogràfica, Antropologia per a la transformació social.
La jornada tindrà lloc al Casal de Barri Maresme (carrer Puigcerdà, 100) el divendres 10 de novembre de 10:30 a 13:30 h.
Presentació de l’informe
Durant la primera part de la jornada es presentarà l’informe “Pel Dret a una alimentació culturalment adequada: diagnosi etnogràfica i propostes agroecològiques”, a càrrec de Marta Ruiz, de l’Etnogràfica.
L’informe és una aproximació a les percepcions, experiències i necessitats alimentàries de les persones migrades a Barcelona, per tal de ser incloses en els discursos, espais i estratègies del sector agroecològic local. Les autores ens avançaran els principals resultats a través de les veus de consumidores, de petita pagesia agroecològica, comerç local i cooperatiu i d’iniciatives de cuina i restauració.
Un espai per compartir vivències personals
Posteriorment, es durà a terme una taula rodona que servirà per tenir un relat en primera persona sobre com es viu aquest tema des de diferents punts de vista (consum, pagesia, restauració) i debatre al voltant dels principals inconvenients i potencialitats detectades.
En aquesta taula rodona moderada per Marta Ruiz, de l’Etnogràfica, hi participaran Jonas de Abreus de l’Hort de l’Eriçó, Francisco Rubio de LaFundició, Adrianna Quena d’Abundancia Vulgaris i Martín Habiague de Mescladis-Programa Cuinant Oportunitats.
Per assistir a la jornada cal fer una inscripció prèvia omplint el formulari.
Què és Agròpolis?
Agrópolis és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de transformar el sistema alimentari a la ciutat. Es tracta d’un espai públicocomunitari on, al llarg de l’any, es presenten diferents jornades dedicades a l’intercanvi d’experiències i la cocreació de projectes relacionats amb la sobirania alimentaria i l’agroecologia.