Els Bombers afegeixen nous mitjans per als serveis que fan al port de Barcelona

15/12/2022 - 14:35

Seguretat i Prevenció. Bombers de Barcelona. Estrenen un vehicle, un contenidor portamànegues i mànegues.

Els Bombers de Barcelona han ampliat la seva flota amb un nou vehicle i han augmentat els seus mitjans tècnics gràcies a la cessió realitzada pel Port de Barcelona. Aquesta cessió s’ha fet en el marc d’un conveni de col•laboració entre ambdues parts que va néixer el 1995 i que ha permès oferir un millor servei en benefici dels ciutadans.

Es tracta d’un vehicle equipat amb una grua multielevadora que disposa de tres elements mecànics per al moviment de càrregues:

  • Una grua amb capacitat de càrrega suficient per poder elevar 1.000 quilograms a 20 metres de distància
  • Un sistema multielevador de caixes i contenidors dissenyat per poder carregar i descarregar contenidors de fins a 8.500 quilograms
  • Un cabestrant de fins a 20 tones

A més d’aquest vehicle, el Port també ha adquirit, amb una inversió de més de 600.000 euros, un contenidor portamànegues amb màquina de recollida automàtica i 40 mànegues de 50 metres de llarg i 6 polsades de diàmetre, i els ha cedit a Bombers de Barcelona.

Els convenis signats fins a l’actualitat han estat en matèria de prevenció i per assegurar que, en cas d’accident a la zona portuària, la resposta dels Bombers de Barcelona sigui ràpida i efectiva, garantint així la seguretat dels treballadors i dels visitants i facilitant que es pugui tornar a la normalitat de l’activitat portuària en qüestió de poques hores. A canvi, el Port de Barcelona posa a disposició del cos de Bombers nous equips i vehicles contra incendis.

Els Bombers de Barcelona fan una mitjana de 600 serveis anuals al Port de Barcelona. La majoria són per garantir la seguretat en les activitats de manipulació de mercaderies —especialment les perilloses— i revisar els mitjans contra incendis que són responsabilitat del Port, i també es fan 25 simulacres anuals, tant a les terminals i empreses portuàries com d’abast més general.