Marie Iljašenko, una immersió creativa a Vil·la Joana

dj., 03/10/2024 - 13:25

Marie Iljašenko, una immersió creativa a Vil·la Joana

La poeta i escriptora txeca explica com la seva residència literària a Barcelona ha influït en el seu procés creatiu.

Marie Iljašenko, nascuda a Ucraïna i de nacionalitat txeca, va fer una residència literària a Vil·la Joana Barcelona de tres setmanes el passat estiu. Explica que durant la residència va aprofitar l’entorn tranquil per avançar significativament en la seva obra, un projecte poètic dedicat a la vida animal i vegetal en les ciutats.

L’autora va completar deu textos que tenia pendents per a un concurs de poesia i en va escriure cinc de nous. A més, va fer recerca i va treballar en la preparació del seu lloc web. “La residència em va ajudar molt”, comenta. Va trobar a Barcelona, afirma, “una font d’inspiració”, observant ocells o visitant l’Aquàrium.

A banda del treball literari, l’experiència també va ser enriquidora per a ella a nivell personal i professional. Iljašenko destaca la interacció amb els altres escriptors residents. Així mateix, va gaudir de diverses activitats culturals, com presentacions de llibres i visites guiades pel Park Güell i altres racons de la ciutat.

Per a Iljašenko, aquesta va ser la seva primera visita a Barcelona, una ciutat que, confessa, li va agradar molt. “Sens dubte, voldré tornar-hi”.

Més informació sobre les residències literàries de Vil·la Joana, en aquest enllaç.