9 passejades literàries durant l'abril amb els centres cívics

dv., 31/03/2023 - 16:49

9 passejades literàries durant l'abril amb els centres cívics

Conèixer la biblioteca Gabriel García Márquez, la Barcelona de Zanón o la del Quixot, o la ruta 'De Marsé a Mercè', algunes de les propostes.

Abril és el mes més literari, i els centres cívics no en volen quedar al marge. Aquest any organitzen fins a 9 rutes literàries al llarg d’aquest mes. Recordem que els itineraris literaris es caracteritzen pel fet que recorren espais relacionats amb un autor o autora i/o alguna de les seves obres, i és habitual que durant la ruta es llegeixin fragments relacionats amb els llocs o indrets per on es passa. Alguns dels escriptors i escriptores presents en les propostes del mes d’abril són Juan Marsé, Mercè Rodoreda, Joan Margarit, Miguel de Cervantes, Jacint Verdaguer o Carlos Ruiz Zafón.

Són les següents:

Visita guiada a la nova biblioteca Gabriel García Márquez
CC Sant Martí
18/04 – 10:00 h
20/04 – 16:00 h
Un any després de la inauguració de la nova biblioteca a Sant Martí, ja l’heu visitada? És la tercera més grossa de la ciutat i s’ha especialitzat en literatura llatinoamericana i sobretot de noms que hagin tingut relació amb Barcelona. Coneixereu l’espai, l’equip i les activitats que realitzen. Una visita guiada en grup, on us explicaran totes les possibilitats que ofereix aquest nou equipament de Sant Martí.

Ruta literària pel Poble-sec
CC El Sortidor
18/04 – 18:30 h
Guiada pel Centre de Recerca Històrica del Poble-sec (CERHISEC), aquesta ruta passa per racons del barri, escenaris coneguts que apareixen en llibres destacats de la literatura universal.

La Barcelona de Zafón
CC Josep Maria Trias i Peitx
19/04 – 10:30 h
A través dels llibres de Carlos Ruiz Zafón és ben fàcil traslladar-se a una Barcelona passada, que sedueix amb la seva màgia. Aquest itinerari recorre alguns dels escenaris de les seves darreres novel·les, centrant-se especialment en la més emblemàtica: L’ombra del vent.

Ruta literària: Centenari del Turó Parc
CC Pere Pruna
22/04 – 10:00 h
Poesia i natura s’uneixen la vigília de Sant Jordi al Turó Parc. Una ruta ben diferent pels espais més emblemàtics de l’espai. Des de M. Mercè Marçal fins a Joan Margarit, diversos autors us acompanyen amb els poemes més evocadors durant aquesta passejada plena de literatura.

En defensa pròpia: Verdaguer contra la censura
CC L’Elèctric
22/04 – 11:00 h
La Vil·la Joana és un antic mas situat al bell mig de la Collserola. Va ser la darrera casa on va viure Jacint Verdaguer, un dels màxims i més reconeguts exponents de la Renaixença. Després d’una llarga malaltia, va morir-hi el 10 de juny de 1902 i des d’aleshores la casa va esdevenir un lloc de memòria del poeta. Un recorregut per visitar l’obra de Verdaguer a partir de la seva confrontació amb el poder i la lluita contra la calúmnia i la censura.

De Marsé a Mercè
CC Carmel i CC Guinardó
22/04 – 11:00 h
Reserves al CC Carmel | Reserves al CC Guinardó
Un any més, els CC Carmel i CC Guinardó organitzen l’itinerari literari i artístic que uneix els universos de Juan Marsé i de Mercè Rodoreda i el territori per on recorre la ruta. Una descoberta particular d’una part del patrimoni físic, cultural i simbòlic dels barris del Carmel, Guinardó, Baix Guinardó i Can Baró.

La Barcelona del Quixot
CC Bon Pastor
29/04 – 11:00 h
En la segona part del llibre de Miguel de Cervantes Saavedra, el Quixot passeja pels carrers de Barcelona. Visita un establiment on imprimeix la segona part de les seves aventures, passa uns dies amb un amic i conversa amb la societat catalana. Aquesta ruta ressegueix les passes del llibre per Ciutat Vella.

Poseu-vos en contacte amb el centre cívic organitzador per fer les inscripcions. Més informació, aquí.