Llegim els clàssics: 'Defensa de Sòcrates', 'Critó' i 'Fedó', de Plató
dv., 04/10/2024 - 07:00
Llegim els clàssics: 'Defensa de Sòcrates', 'Critó' i 'Fedó', de Plató
Club de lectura virtual amb una conferència inaugural el 14 d'octubre a càrrec del professor Bernat Torres.
Aquesta tardor Biblioteques de Barcelona us convida a llegir els diàlegs de Plató on s’escenifiquen els últims dies del seu mestre des del judici fins a la mort: la Defensa de Sòcrates, el Critó i el Fedó.
El relat platònic de la mort de Sòcrates presenta l’actitud i les preguntes filosòfiques que han marcat el pensament occidental. A través de la seva riquesa literària i de la profunditat dels seus temes, com la llibertat de pensament i la immortalitat de l’ànima, ens preguntarem pel seu lloc en la tradició i per la vigència de la filosofia antiga avui en dia.
Sessions:
Conferència inaugural a càrrec de Bernat Torres: 14 d’octubre, a les 19 h
Primera videoconferència: dilluns 4 de novembre, a les 19 h
Segona videoconferència: dilluns 25 de novembre , a les 19 h
Cloenda presencial: dilluns 2 de desembre, a les 18 h, al Centre Cultural La Model.
La trobada presencial constarà d’una visita guiada a la Model a les 18 h, seguida d’una conferència a càrrec de Marta Palacín
Hi col·labora: La Casa dels Clàssics i Biblioteca Pública de Tarragona
Emma Grau ha estudiat Filosofia i Filologia Clàssica a la Universitat de Barcelona. Els seus àmbits de recerca són la història de la filosofia (especialment l’obra de Plató i de Campanella) i la filosofia del joc. Treballa a la Societat Catalana de Filosofia i a La Casa dels Clàssics, on actualment coordina els clubs de lectura i altres activitats.
Bernat Torres és professor a la Universitat Internacional de Catalunya. Els seus àmbits de recerca són la filosofia antiga, la filosofia política i l’antropologia de la corporalitat. Com a platonista és traductor del Fileb de Plató (2019) i l’autor del pròleg del Fedó de la Bernat Metge Essencial (2023). Condueix clubs de lectura des del 2006.
Marta Palacín és professora a la Universitat de Barcelona. Els seus àmbits de recerca són l’antropologia filosòfica, la història de la cultura i la filosofia medieval i renaixentista. És codirectora del VilaPensa i coordina el cicle Pensar Filosòficament a la Societat Catalana de Filosofia. Condueix clubs de lectura des del 2019.
Tots els clubs de lectura virtuals es fan amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.