La pràctica esportiva és un hàbit essencial per a una bona qualitat de vida. Actualment els beneficis de l’activitat física i l’esport es troben a l’abast de nenes, noies i dones de qualsevol edat. No obstant això, la paritat i la igualtat de gènere encara no són una realitat en l’esport.

S’ha de continuar fomentant la participació i visibilització de les dones en una pràctica esportiva sense desigualtats; fomentar la competició femenina i abordar reptes com l’abandonament de l’esport femení, els estereotips de gènere i la segregació per sexe de determinats esports (feminitzats/masculinitzats); treballar en l’accés i permanència real de les dones en la gestió i direcció de les institucions i entitats esportives, així com treballar en la incorporació de la perspectiva de gènere a l’espai públic i als equipaments esportius.

Totes les imatges de la sessió de treball d'Esports

 

Quines idees van sortir?

Entre d’altres necessitats, les participants al grup de treball van destacar:

  • Desigualtat dels mitjans de comunicació alhora de parlar de la pràctica esportiva femenina en relació a la masculina. Es detecta que parlen més de la vida de les dones esportistes que dels seus mèrits esportius;
  • Elevat grau d’abandonament de l’esport entre les dones a l’adolescència;
  • Manca de perspectiva feminista de molts clubs esportius;
  • Importància d’abordar l’assetjament sexual i/o de gènere a l’esport;
  • Necessitat d’incorporar la mirada LGTBIQ+.