'Catalunya és nom de dona!', un cicle de l'AELC sobre grans noms femenins de la literatura catalana

26/04/2021 - 07:00

Es dediquen sessions, entre altres, a Dolors Monserdà, Maria Àngels Anglada i Montserrat Roig, i les inscripcions per participar-hi ja són obertes.

En el marc del programa de dinamització de l’activitat professional endegat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), i amb la coordinació de Pau Vinyes i Roig, el dimecres 5 de maig començarà un cicle de quatre sessions titulat Catalunya és nom de dona! Catalanes que han fet literatura. El cicle serà en format virtual, totes les sessions tindran lloc a partir de les 19 h, i les inscripcions per seguir-les s’han de fer amb un correu a l’adreça tothistoria@tothistoria.cat. La iniciativa compta amb el patrocini de CEDRO, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la Institució de les Lletres Catalanes.

En paraules dels organitzadors, “si fem un cop d’ull als espais que configuren el país literari de Catalunya veurem que en la majoria de casos la presència d’autors masculins és aclaparadora. Tot i tenir nom de dona, Catalunya és excessivament masculina. I les catalanes també han fet i forjat el territori a nivell cultural i literari. També hi han deixat la seva petjada humana i
intel·lectual. Tota una literatura en femení que cal reivindicar i dignificar”.

El cicle constarà d’aquestes quatre xerrades:

  • Dolors Monserdà, la primera escriptora professional de Catalunya. Serà dimecres 5 de maig amb Alba Vendrell Torres.
  • Tèrbol atzur: Poesia catalana escrita per dones. Serà dimecres 12 de maig amb Júlia Costa i Coderch.
  • Maria Àngels Anglada i la poètica de la mimesi. Serà dimecres 19 de maig amb Eulàlia Lorés i Otzet.
  • Montserrat Roig, literatura i Barcelona. Serà dimecres 26 de maig amb Betsabé García Álvarez.

Més informació, aquí.