Cap de setmana ple d'idees i llibres radicals

21/05/2021 - 07:00

La fira Literal celebra la setena edició amb la participació d'un centenar d'editorials independents.

Els carrers del recinte de la Fabra i Coats es convertiran en “la ciutat dels llibres radicals” el cap de setmana del 22 i el 23 de maig. Qui hi passegi passarà per l’avinguda de Montserrat Roig o per les places de Manuel Vázquez Montalbán o de Maria-Mercè Marçal. El motiu: el retorn de Literal, el festival o fira —l’organització fa servir totes dues denominacions— d’idees i llibres radicals i de divulgació de pensament crític, un esdeveniment que arriba a la 7a edició, la de la “desescalada”. Serà una fira presencial, però amb actes també retransmesos en directe a través de Literal TV.  Hi haurà la participació d’un centenar d’editorials independents i la programació inclou converses, debats, presentacions de llibres, poesia, contacontes i música. Els temes que més es tractaran: les lluites feministes i antifeixista i per aturar el canvi climàtic, el pensament decolonial i el rol del món rural en els temps que vivim.

De la llarga llista de protagonistes i propostes esmentem la presència de Leslie Kern, escriptora i activista autora de Ciudad feminista, que aportarà una visió sobre la construcció de ciutats més justes, sostenibles i favorables per a les dones; d’Elsa Dorlin, filòsofa i autora de La matriz de la raza. Genealogía sexual y colonial, i de Norman Ajari, una de les veus més potents de la lluita antiracista francesa, que abordaran en una conversa la interseccionalitat, l’antiracisme i la decolonialitat avui a Europa i al món occidental; o de Yayo Herrero, una de les investigadores més influents en l’àmbit ecofeminista i ecosocialista europeu, que dialogarà amb l’assagista cultural Ingrid Guardiola.

Totes les activitats son d’accés lliure i gratuït, prèvia reserva al web del festival, on trobareu tots els detalls de la programació.