Barcelona commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

16/11/2021 - 16:09

El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i Barcelona se suma a la celebració amb un ventall ric i ampli d'activitats.

El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i Barcelona se suma a la celebració amb un ventall ric i ampli d'activitats per reivindicar els drets de les persones amb discapacitat i posar en valor la riquesa de la diversitat.

Amb el lema ‘Som diversitat. Construïm Barcelona’, l’Ajuntament de Barcelona vol remarcar la importància del lideratge i la participació de les persones amb discapacitat en la construcció d’una ciutat més justa i igualitària.

L’Institut Municipal de l’Ajuntament de Barcelona (IMPD) posarà el focus en el dret a l’accessibilitat i a la plena inclusió del col·lectiu de persones amb discapacitat organitzant un acte per presentar el diagnòstic i l’Estratègia Barcelona per a l’Accessibilitat Universal. Des dels districtes, conjuntament amb les entitats del sector, s’oferiran més de 40 activitats gratuïtes i obertes a tothom, de caràcter lúdic, festiu i reivindicatiu. A més, la tarda-nit del dia 3 de desembre les façanes  de l’Ajuntament i de moltes de les seus dels districtes es tenyiran de color taronja amb motiu de l’efemèride, un petit gest per posar de manifest la decidida lluita del consistori pels drets de les persones amb discapacitat.

Reserva’t la data

L’acte central del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (DIPD) serà el 2 de desembre, de les 12.00 a les 14.00 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’IMPD vol emfatitzar el dret a l’accessibilitat i a la plena inclusió del col·lectiu de persones amb discapacitat. Participaran persones amb discapacitat, entitats i  i professionals i es presentarà el diagnòstic i l’Estratègia Barcelona per a l’Accessibilitat.

L’acte, presidit pel Sr. Joan Ramon Riera, regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat i president de l’IMPD, comptarà amb subtitulació i servei d’interpretació en llengua de signes.

Ben aviat informarem del programa detallat i el formulari d’inscripció.

Les activitats dels Districtes

Els districtes de la ciutat estan preparant activitats accessibles i inclusives en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (DIPD), com espais de debat, exposicions, tallers, espectacles, rutes urbanes i trobades, entre d’altres. Un ampli ventall d’activitats gratuïtes per a tots els públics.

Destaquem la flashmob que s’organitza a gran part dels districtes amb la cançó ‘Bendita la vida’ del grup Txarango i una coreografia creada per Artenea. A més, aquesta flashmob també es farà al camp de refugiats de Talbieh, a Jordània. Una iniciativa resultant de l’acord de col·laboració entre Amman, capital de Jordània, i Barcelona en matèria d’accessibilitat.

Ben aviat informarem del programa detallat d’activitats de cada districte.

Més enllà d’aquesta efemèride, l’IMPD treballa dia a dia per garantir els drets socials de les persones amb discapacitat; inspirat en els valors de l’accessibilitat, la inclusió i la diversitat.