"Agenda dones", al BCNROC

19/11/2021 - 12:26

BCNROC. Amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones​ us volem informar que teniu disponible al repositori institucional aquesta publicació municipal des dels seus inicis.

L’Agenda dona es va començar a publicar el març del 1992 per tal de difondre les activitats, informacions i recursos relacionats amb les dones de la nostra ciutat.

Aquests documents ens permeten analitzar com han evolucionat aquest tipus d’activitats els darrers 30 anys, així com la participació de l’Ajuntament -des del Centre Municipal d’Informació i Recursos per a les Dones/Regidoria de Dones i Joventut a l’actual Regidoria de Dona i Igualtat d’Oportunitats- i de les diferents entitats feministes de la ciutat.

La primera referència a l’Agenda dona sobre el Dia internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones apareix a la publicació del novembre del 1998, a on s’anuncia una concentració a la Plaça Sant Jaume, organitzada per Ca la Dona.

Des del SEDAC s’han digitalitzat les agendes publicades en paper entre març del 1992 i desembre del 2009 i s’han incorporat les agendes digitals publicades entre el novembre del 2011 i l’octubre del 2019, per garantir l’accés permanent de la ciutadania.