Les educadores del CSS Guinardó porten a terme projectes amb dones

15/12/2021 - 08:00

Serveis socials. Els equips de serveis socials ofereixen grups a dones de totes les edats per acompanyar-les i dotar-les de recursos

Les dones sempre han estat majoria en la demanda als Centres de Serveis Socials. Fa anys, al del Guinardó ja es va començar a tractar situacions de violència masclista, de mares soles, dones cuidadores de familiars amb situacions d’alta dependència... En els darrers anys, també treballen altres problemàtiques femenines.

Els centres de serveis socials ofereixen eines des de la prevenció, on les educadores i educadors socials realitzen tallers de prevenció sexual als instituts i fan grups amb noies adolescents i joves, amb l’objectiu de treballar les seves dificultats i malestars. A banda, han engegat projectes comunitaris tant al Districte d’Horta-Guinardó com a la ciutat, com el conte ‘El malson de la Ventafocs’, que encara continua treballant-se a través dels grups de violència masclista que cada any es fan en un centre diferent del Districte. D’aquesta manera, s’afavoreix i s’agilita la superació, la millora i la participació de les dones en aquesta problemàtica. S’han seguit fent grups con l’‘Avancem juntes’, acompanyant mares soles per treballar el seus malestars i criança en soledat i obrir-les a la xarxa del barri.

El projecte més recent que s’ha realitzat al CSS Guinardó ha estat ‘El teu espai’, un projecte destinat a dones que pateixen fibromiàlgia i multisimptomatologia. En aquest espai, es dona llibertat per compartir, socialitzar i apropar les dones a altres entitats i serveis del barri, per prevenir  i fomentar la millora de la qualitat de vida.