Felícia Fuster torna a la Barceloneta

27/01/2022 - 09:15

Com a cloenda de l’any dedicat a l’artista, del 27 de gener al 26 de febrer, tindrà lloc un seguit d’activitats per reivindicar la figura d’aquesta poeta, pintora i traductora, filla del barri mariner.

Com a cloenda de l’any dedicat a l’artista, el districte de Ciutat Vella, conjuntament amb la Fundació Felicia Fuster i la Generalitat de Catalunya, organitza del 27 de gener al 26 de febrer un programa d’activitats que reivindica la figura d’aquesta creadora multidisciplinar.

Felícia Fuster torna a la Barceloneta, significa la retrobada de la poeta i artista plàstica amb el seu barri, on va néixer, va passar la seva infantesa i va ser un lloc de referència que va inspirar la seva obra.

Les activitats han estat comissariades per Pilar Parcerisas.

Cercavila poètica
27 de gener a les 18.00 h
Acte de cloenda de l’any Felícia Fuster

Punt de trobada: Biblioteca de la Fraternitat (carrer del Comte de Santa Clara, 8)
Acció itinerant  que  tanca la celebració de l’Any Felícia Fuster i que ens apropa a l’obra original, moderna i dinàmica de l’artista.
Durant l’activitat es presentarà el capgròs dedicat a Felícia Fuster.
Disseny i construcció del capgròs: David García Llorca

Felícia Fuster. ABSTRACCIONS LÍRIQUES.
Centre Cívic Barceloneta. carrer de la Conreria, 1-9
Exposició de pintures de la col·lecció de la Fundació, que recull una producció de pintura dins del que s’ha classificat com a abstracció lírica. Una pintura de càrrega emocional, animada per l’energia d’una obra poètica austera, amb paisatges siderals, visionaris, musicals, que bé podrien trobar correspondència en la música d’Arnold Schönberg o Bela Bártok.
Visites guiades concertades amb escoles i grups del barri de la Barceloneta.
Reserves a visuals@civicbarceloneta.com

Dimecres 9 de febrer a les 19.00 h
Centre Cívic Barceloneta. carrer de la Conreria, 1-9
CONCERT DE SÍLVIA COMES: “HOMENATGE A FELÍCIA FUSTER”
Sílvia Comes  presenta en concert les cançons compostes sobre els poemes de la poeta i pintora.  Les cançons són el nou treball discogràfic de la cantautora i celebren la vida  de l’artista. Sílvia Comes canta i diu la poesia de Felícia Fuster.

Ester Xargay. SORRA DE TEMPS ABSENT
La Casa de la Barceloneta 1761. carrer de Sant Carles, 6
Videoinstal·lació que  proposa un recorregut oníric per la vida i l’obra plàstica i poètica de Felícia Fuster. Sorra de temps absent és el títol homònim del llibre al qual pertany el poema “El verb el vent”,  que articula els vídeos. Obres de la sèrie rotativa Plurivisions, fotografies i cal·ligrafia de l’autora discorren sobre imatges d’una llosa de marbre on les mans de l’artista Marta Darder van gravant la paraula «sorra». El vídeo mapping és a càrrec d’Adolf Alcañiz.
L’obra integra un costum ben representatiu del barri, la roba estesa al carrer, un hàbit que mostrava aspectes personals del veïnatge.
Aquesta instal·lació forma part de l’exposició itinerant  “Plurivisions” de l’Any Felícia Fuster amb motiu de la commemoració del seu centenari.

Felícia Fuster. I ENCARA
Biblioteca Barceloneta-La Fraternitat. (carrer del Comte de Santa Clara, 8)
Quatre artistes interpreten pintures de la sèrie “Plurivisions”. Les pintures originals, totes elles circulars o de perfil irregular, s’exposen acompanyades de la gravació d’aquestes accions.  El poema “I encarade Felícia Fuster instal·lat als vidres exteriors de la biblioteca es pot  llegir des del carrer.
Accions i artistes:
PLURIMÀNTIQUES, de Mar Serinyà Gou,   Rosa Pou i   Marta Vergonyós Cabratosa
SI I/O NO, TORNO I NO TORNO, de Mireia S. Zantop
SI MANEM NO MAMEM, de  Piròmana d’Argos
ANTI, de Marta Darder

TERTÚLIA LITERÀRIA.
Espai de lectura i diàleg entorn l’obra poètica de Felícia Fuster 1984-2001:
Una cançó per a ningú i trenta diàlegs inútils; Aquelles cordes al vent; I encara; Passarel·les /Mosaïques; Versió original; Sorra del temps absent; Postals no escrites.
Informació i inscripcions a partir del 20 de gener a la Biblioteca Barceloneta-La Fraternitat.