Mariana Mazzucato serà investida doctora ‘honoris causa’ per la UOC

02/02/2022 - 11:10

Universitats. L’acte d’investidura de l’economista, d’entre les més influents del món, tindrà lloc al Saló de Cent i comptarà amb la participació d’Ada Colau i Teresa Ribera.

Nascuda a Roma i establerta a Londres, la influent economista Mariana Mazzucato serà investida doctora ‘honoris causa’ per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en un acte que tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el dijous 3 de febrer a les 18 hores. La distinció vol reconèixer la seva trajectòria en l’àmbit del creixement sostenible i inclusiu impulsat per la innovació. L’acte, al qual hi participarà l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, es podrà seguir en directe pel canal de YouTube de la UOC i per les seves xarxes socials sota el hashtag #honoriscausaUOC.

Mariana Mazzucato és catedràtica d’Economia de la Innovació i el Valor Públic a la University College de Londres (UCL) i fundadora i directora de l’Institut per a la Innovació i el Propòsit Públic (IIPP) de la mateixa institució. És considerada un referent mundial en economia i ha estat assessora de dirigents polítics de tot el món. Especialista en l’estudi de les transformacions econòmiques, tecnològiques i socials, ocupa càrrecs en consells assessors econòmics i socials en nombroses regions del món, com Escòcia, Sud-àfrica, Argentina, Suècia o Noruega, a més d’institucions com l’OMS i l’OCDE.

Gràcies a la seva brillant trajectòria ha rebut premis d’abast internacional com el John von Neumann Award (2020), el Madame de Staël als valors culturals (2019) o el Leontief per a l’Avenç de les Fronteres del Pensament Econòmic (2018). La revista Wired l’ha emplaçat entre les 25 primeres posicions de líders que modelen el futur del capitalisme i, segons Fast Company, el 2020 fou una de les 50 persones més creatives en matèria de negocis.

A més de la seva tasca assessora, docent i investigadora, Mariana Mazzucato també és una gran divulgadora del coneixement econòmic amb llibres d’èxit internacional com The Entrepreneurial State: Debunking Public vs. Private Sector Myths (L’Estat emprenedor: mites del sector públic front al privat; 2013), The Value of Everything: Making and Taking in the Global Economy (El valor de les coses: qui produeix i qui guanya en l’economia global; 2018) o, el més recent, Mission Economy: A Moonshot Guide to Changing Capitalism (Missió economia: una guia per canviar el capitalisme; 2021.

Podeu seguir l’acte d’investidura en directe des del següent enllaç i per xarxes socials sota el hashtag #honoriscausaUOC.

> Vídeo de l’acte <