Alicia Hernández aconsegueix dos rècords mundials en triple salt

14/02/2022 - 13:43

La barcelonina de seixanta anys va batre els rècords en unes proves de control que va organitzar la Federació Catalana d'Atletisme i al Campionat de Catalunya en Pista Coberta, esdeveniments disputats al Palau Sant Jordi al 2021

L’atleta barcelonina Alicia Hernández va superar aquest any passat dos rècords del món a la categoria W-60 en l’especialitat de triple salt. La protagonista, que actualment té seixanta anys, va aconseguir registrar aquests resultats a unes proves de control que va organitzar la Federació Catalana d’Atletisme i al Campionat de Catalunya en Pista Coberta, ambdós esdeveniments disputats dins al Palau Sant Jordi l’any 2021.

Pel que fa a la seva trajectòria professional, l’atleta compta amb una estadística personal difícilment igualable i és que sempre que ha participat en campionats internacionals ha pujat el podi de la seva categoria.

Una trajectòria admirable

Així mateix, l’any 2014 va aconseguir una meritòria tercera plaça al campionat del món de Pista Coberta celebrat a Budapest en la categoria W-50 i sense comptar amb gairebé experiència. Quan va canviar la categoria, a l’any 2016 i ja competint a la categoria W-55, va tornar a pujar al podi al campionat d’Europa en Pista Coberta en el triple salt celebrat a Itàlia. L’any següent, a Dinamarca, va aconseguir pujar un graó més quedant en segona posició al Campionat d’Europa al aire lliure. També a l’aire lliure, però en aquest cas a Màlaga i a l’any 2018, va aconseguir la medalla de plata al Campionat del Món. Un any més tard, la barcelonina es va endur la medalla de bronze al campionat del Món de Polònia i mesos més tard, va endur-se la de plata al campionat d’Europa celebrat a Venècia.

Seguint amb les competicions, l’any 2020 i 2021 no es van celebrar gairebé campionats internacionals, a causa de la pandèmia mundial. No obstant, a l’hivern de l’any passat es van celebrar unes proves de control al Palau Sant Jordi i, havent canviat de categoria feia pocs dies, l’atleta barcelonina va aconseguir el rècord del món en pista coberta amb un salt de 10.25 metres. Al cap d’una setmana, i en el mateix escenari amb motiu del Campionat de Catalunya en Pista Coberta, va incrementar la seva marca mundial en dos centímetres quedant fixada aquesta marca en els 10.27 metres. que actualment figura a la llista de rècords de la EMA (European Masters Athletics).