L'Arxiu Municipal de Barcelona organitza el taller "AMB veu de dona"

17/02/2022 - 15:00

Taller. Iniciem el taller "AMB veu de dona" amb dos grups de dones pertanyents al Casal Familiar i Vincles del Casal dels Infants al barri del Raval.

Aquesta setmana hem iniciat un taller en col·laboració amb el Casal Familiar i Vincles del Casal dels Infants al barri del Raval titulat “AMB veu de dona”, una activitat dirigida a dones migrades amb les quals volem establir una sèrie de vincles a partir de la memòria conservada als fons de l’Arxiu Municipal de Barcelona.

La dinàmica del taller se centra en la interacció amb les dones participants per tal que puguin explicar les seves vivències a partir de la selecció d’imatges pertanyents als fons fotogràfics dels diferents centres de l’Arxiu (especialment dels arxius de districte i de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona) segons unes temàtiques determinades. Durant el taller, que tindrà una durada de 6 sessions, es pretén posar èmfasi en l’experiència de les dones en el passat i en el present, des d’una perspectiva de gènere, per tal d’explicar com la dona ha estat agent de transformació social quan ha accedit a l’educació, al món del treball, a la manifestació pels seus drets, etc. Així mateix, es pretén cercar connexions entre les diferents cultures, tot utilitzant les fotografies de l’Arxiu però també les personals de les dones participants com a element clau de la memòria de les persones i dels territoris.

En el rerefons de tota l’activitat, a més, es manté la premissa de voler mostrar part de la història social més contemporània de la ciutat de Barcelona a partir de les fotografies que es treballaran, on sobretot la figura de la dona en serà la protagonista, així com posar èmfasi en què les dones participants i les seves fotografies (a més del seu testimoni oral) també formen part de la memòria col·lectiva de la ciutat, susceptibles a pertànyer, en un futur, als fons de l’Arxiu Municipal de Barcelona.