Karen Havelin i Harsha Walia presenten els seus llibres a la Biblioteca Francesca Bonnemaison

04/04/2022 - 13:20

La primera ho farà el 5 d'abril amb 'Llegiu atentament aquest prospecte', i la segona el dia següent amb la publicació 'Frontera i llei'.

Karen Havelin conversarà amb Mercè Carrillo sobre el seu llibre Llegiu atentament aquest prospecte el 5 d’abril a partir de les 18 h a la Biblioteca Francesca Bonnemaison. Nascuda a Bergen (Noruega), Havelin és escriptora i traductora. Es va llicenciar en Francès, Literatura i Estudis de Gènere per la Universitat de Bergen i la Sorbona de París, i té un MFA en Ficció per la Universitat de Columbia (Nova York). Actualment viu a Oslo.

Sobre el llibre, publicat en català amb traducció de Bel Olid per Angle Editorial, a la contraportada es pot llegir: “Des de petita el cos de la Laura Fjellstad és el seu pitjor enemic. Ara, tot just divorciada, viu a Nova York amb la seva filla i segueix un tractament contra l’endometriosi, una malaltia crònica sense cura. El dolor està sempre present i condiciona la seva vida. Però a mesura que la novel·la ens porta enrere, el lector coneixerà una Laura més jove i més saludable: una núvia esperançada amb el futur, una adolescent queer, una pacient en hospitals i consultoris, una nena encantada amb el patinatge artístic”. La sessió forma part del cicle “L’Hora Violeta; espai de trobada feminista”.

No serà l’única presentació d’aquesta setmana a la Francesca Bonnemaison. El dia següent a les 18.30 h la periodista Laura Rosel conduirà la del llibre Frontera i llei, de Harsha Walia. Un acte en què participaran Blanca Garcés, investigadora de l’àrea de migracions i coordinadora de recerca del CIDOB, i Ruben Wagensberg, diputat i activista. La presentació inclourà un vídeo de l’autora, que donarà peu al col·loqui entre els participants.

Frontera i llei defuig les explicacions simplistes de les crisis dels migrants i els refugiats, i ens les mostra com a conseqüències inevitables de la conquesta capitalista i, alhora, de l’empobriment mundial derivat del canvi climàtic. L’obra explora les diverses lògiques de la gestió de les fronteres: desplacen, immobilitzen, criminalitzen, exploten i expulsen migrants i refugiats. L’autora esclareix com les fronteres no tan sols divideixen la classe treballadora internacional sinó que, a més, consoliden les elits, la classe governant, i els règims nacionalistes i racistes. El llibre el publica en català Raig Verd, traduït per Elena Ordeig.