La Xarxa de Dones Cosidores viatja a Madrid per conèixer projectes anàlegs

27/06/2022 - 15:44

Acció comunitària. Un grup de la Xarxa de Dones Cosidores ha visitat Madrid per conèixer nous projectes del teixit local i impulsar accions conjuntes amb altres grups de dones.

Un grup de la Xarxa de Dones Cosidores ha viatjat a Madrid per conèixer projectes comunitaris similars, crear sinergies per impulsar accions conjuntes, així com motivar i facilitar elements inspiradors a les participants. L’organització fa una valoració molt positiva d’aquesta expedició.

Les Manetes de l’Espai Antoni Miró, L’Estenedor, un projecte de costura que impulsa el Centre Cívic Pere IV – Joan Oliver, un grup de costura de barri de Torre Baró, dues treballadores de serveis socials i dues tècniques del projecte han estat les participants d’aquesta primera trobada a Madrid.

La costura: sostenibilitat i gestió de les desigualtats

La Xarxa de Dones Cosidores és una iniciativa comunitària que aposta per l’autoocupació de dones de procedència diversa, que pateixen desigualtats socials i que comparteixen quelcom més que el fet de ser dones: entenen la costura com una manera d’enfortir-se col·lectivament i fer del seu entorn espais comunitaris més sostenibles. La xarxa és el reflex de la diversitat amb la qual convivim dia a dia: hi participen dones nascudes a Catalunya i a països del sud global com ara Bolívia, el Brasil, l’Equador, l’Índia, el Marroc i el Pakistan, entre d’altres.

Les participants produeixen les seves col·leccions amb material reciclat, sovint cedit per empreses del món del tèxtil o recuperat del carrer, i reivindiquen: “en xarxa ens fem visibles i donem vida als barris”, com detallen al web.

El projecte, que va sorgir en un moment d’excepcionalitat sumant-se a les iniciatives socials i confeccionant mascaretes durant la crisi de la covid-19, fa un pas més en la seva tasca, compromís i voluntat de ser un projecte referent de l’àmbit de l’acció comunitària de la ciutat.