Les guanyadores del 15è Premi Dona i Esport

03/11/2022 - 21:43

Amb 71 candidatures i la incorporació d’una nova modalitat, la 15a entrega de guardons trenca el rècord de participació de la seva història.

La tinenta d’Alcaldia, Laia Bonet, i el regidor d’Esports, David Escudé, han presidit la cerimònia d’entrega de guardons, que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona a les 18:00 hores d’avui 3 de novembre. En total, s’han atorgat 5 premis amb l’objectiu de reconèixer i visibilitzar el paper de les dones vinculades a l’esport, ja sigui a través dels mitjans, els clubs, els mèrits o la direcció i gestió d’entitats esportives; i d’honrar les fites aconseguides en l’àmbit de l’esport femení barceloní durant el 2021.

El primer guardó a entregar-se ha estat el de la categoria Mitjà de Comunicació, que reconeix les persones o els mitjans que han destacat per la tasca de promoció i difusió de fets, activitats i èxits relacionats amb les dones i l’esport. De les 11 candidatures presentades, la guanyadora ha estat Mònica Planas Callol, periodista dels diaris Ara i Mundo Deportivo i col·laboradora amb les emissores de ràdio RAC1 i SER.

La cerimònia ha continuat amb el premi al Club Esportiu, que té la finalitat de reconèixer a l’entitat esportiva de Barcelona que ha destacat per la seva tasca de promoció de l’esport femení, per la seva trajectòria o la consecució d’una fita esportiva en l’àmbit de l’activitat física femenina durant l’any anterior. D’un total de 16 clubs i entitats de la ciutat, la candidatura destacada ha estat la del Club Esportiu Les Panteres Grogues, per l’organització d’11 edicions del torneig multiesportiu femení Donasport i la promoció de l’esport inclusiu i igualitari al ser el primer club LGBTI+ de l’Estat.

El tercer premi, Dona Esportista, que distingeix la tasca social a favor de l’esport femení, la dedicació i els mèrits esportius aconseguits durant l’any anterior; ha guardonat a l’escaladora Sílvia Vidal, d’entre les 11 candidatures presentades enguany, pels seus èxits dins el món de l’alpinisme i l’escalada en grans parets i la seva trajectòria de primeres ascensions mundials en solitari.

Seguidament, s’ha entregat el guardó de la nova categoria, Dona Dirigent Esportiva, a Mariona Corbella pels seus èxits com a directora de la Fundació Esportsalus i vicepresidenta de Gestió Esportiva i Acció Social al Centre Excursionista de Catalunya. Aquesta modalitat està dirigida a les dones que han destacat en la seva tasca professional realitzada en càrrecs directius o de gestió i enguany s’hi han presentat 21 persones. 

L’últim premi de la tarda ha estat el de la categoria Mireia Tapiador a la Promoció de l’Esport. Amb 12 candidatures, l’atleta guardonada ha estat Pilar Lladó i Badia, en reconeixement de la seva trajectòria vital i el seu paper clau a l’hora d’esdevenir un referent per la seva família i la ciutat.

Altrament, el 15è Premi Dona i Esport ha comptat amb la presència especial de la mare de la Mireia Tapiador, Glòria López, qui ha rebut un ram de flors per part de David Escudé com a mostra del record i l’afecte que la ciutat i les institucions esportives senten per la seva filla.

La cerimònia d’entrega de guardons pot tornar-se a viure a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Barcelona.

Més informació