Disseny i avaluació de plans i programes amb perspectiva de gènere

23/11/2022 - 13:24

Ja teniu disponibles els vídeos de les jornades de presentació dels nous Quaderns Metodològics Feministes, centrats en el disseny i l’avaluació de plans i programes.

Disponibles els vídeos de les jornades de presentació dels nous Quaderns Metodològics Feministes, centrats en el disseny i l’avaluació de plans i programes.

Els Quaderns Metodològics Feministes, QMF, presenten les metodologies i eines desenvolupades pel mateix Ajuntament de Barcelona en el marc de l’impuls de la transversalitat de gènere en el seu funcionament intern i les seves polítiques públiques.

Els darrers temps se n’han presentat dos de nous centrats en la incorporació de la perspectiva de gènere en diferents moments del cicle de polítiques públiques: el disseny i l’avaluació.

Així, el 24 de maig passat es va presentar el QMF número 5, La incorporació de la perspectiva de gènere en plans i programes, en el marc d’una jornada en la qual va participar Emanuela Lombardo, doctora en Ciències Polítiques i professora de la Universitat Complutense de Madrid. A més, s’hi va presentar l’experiència del pla Barcelona Interculturalitat 2021-2030, del programa Superilla Barcelona i del Pla local de drogues de Terrassa. El vídeo resumit de la jornada ja està disponible, així com la versió íntegra.

Per la seva banda, el 13 d’octubre es va presentar l’últim QMF, el número 6, Avaluació de polítiques, plans i programes des de la perspectiva de gènere. Aquest quadern explica les bases de què vol dir avaluar des de la perspectiva de gènere i ofereix orientacions i recursos per contractar avaluacions amb perspectiva de gènere de polítiques, plans i programes. A la jornada, a més de la presentació del quadern, hi va haver intervencions de Julia Espinosa Fajardo, doctora en Ciències Polítiques i Sociologia i professora de la Universitat de Sevilla, Júlia de Quintana Medina, analista de l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua) i Helena Morais Maceira, investigadora en transversalitat de gènere i coordinadora d’equip al European Institute for Gender Equality (EIGE). Tot plegat, ja es pot consultar en aquest vídeo resum i també en la seva versió completa.