Des de la música fins a les arts escèniques o la dansa, aquest programa promociona la presència de dones diverses a dalt dels escenaris.
El Districte de Sant Martí impulsa el cicle Sant Martí en femení per fer visibles els projectes desenvolupats per dones en l’àmbit de la cultura i les arts. El cicle programa una activitat gratuïta cada mes (a excepció dels mesos de juliol, agost i setembre). Cada trimestre, les propostes s’emmarquen en una disciplina diferent. Aquest darrer trimestre de 2023 (octubre – desembre), les activitats que s’han programat són espectacles familiars.
A més, s’edita també un fullet que recull tots els espectacles, exposicions, films, tallers o rutes que organitzen els equipaments del districte (centres cívics i Auditori de Sant Martí), fets o protagonitzats per dones. El fullet està disponible a l’apartat “Adjunts” d’aquesta notícia.
Sant Martí en femení
Programació d’octubre a desembre de 2023
Solo Eva
Sala La Pau
Dijous 5 d’octubre a les 17.15 h
Espectacle familiar de la Cia. Caprina de clown sense text. Aquesta pallassa avui és EVA. Una EVA quotidiana i contemporània, de carn i ossos i amb costelles pròpies. Sense Adam (ni tampoc Pecat Original) viu en conflicte entre el voler i el deure, presa de la seva rutina i de la seva dualitat. La nostra EVA, ensopegarà amb si mateixa en la recerca del Paradís i ho farà tot per resoldre les seves dificultats tenint alhora l’oportunitat de fer una lectura genuïna de l’acte de “mossegar la poma” i de qüestionar-se sobre l’autoritat. Ens creen o… ens creem?
Reserva d’entrada
L’armari de l’Òliver
Casal de Barri La Verneda
Dimecres 8 de novembre, a les 17.30 h
De Trama SCCL. Espectacle familiar (rondallaire) sobre la diversitat de gènere, sexual i afectiva per a infants a partir de 5 anys. A través de les aventures que l’Oliver viu dins de l’armari i de la gent que hi coneix, el conte visibilitza i fomenta el respecte a la diversitat de gènere, sexual i afectiva i les lluites feministes i del col·lectiu LGTBI. Davant del rebuig del seu pare per les coses amb què li agrada jugar, l’Oliver es refugia a l’armari on troba una sèrie de personatges que li expliquen la seva experiència i dificultats a l’hora de viure identitats, expressions de gènere i orientacions del desig no normatives. Aquests personatges estan inspirats en personalitats com Billy Tipton, Amelia Bloomer, Elisa Sánchez Lóriga i Joséphine Baker.
Entrada lliure, no cal reserva.
L’anegueta gorda
Casal de Barri La Verneda
Dijous 9 de novembre, a les 17.30 h
Espectacle familiar (rondallaire) de la cia. Mitja i Mitjoneta. L’Anegueta Gorda és una versió lliure del conte tradicional: l’Aneguet lleig. Aquesta vegada, però, la història parla d’una ànega, Fina l’Anegueta, que no segueix els cànons de bellesa imposats per la societat i amb l’ajuda d’Igne la Cigne, trobarà la manera de fer front a la violència rebuda per estar grassa obrint entre les dues l’escola de dansa “Pato-As”, on totes les animaletes que vulguin ballar, sense importar el seu aspecte físic, seran benvingudes! En aquest conte coneixerem també al Gripau Salquetín el saltarin, la Suricata Assata, el professor Oso el Perezoso i alguns més. Una peça de teatre que evidencia la gordofòbia i la lluita per combatre-la.
Entrada lliure, no cal reserva.
Tut-turutut la princesa
Centre Cívic del Besòs i el Maresme
Dimarts 19 de desembre, a les 17.30 h
Espectacle familiar de la cia. La Bleda. La Princesa Bleda ha perdut el seu tresor. Ep: l’ha perdut… o li han pres? Potser li ha robat el gripau blau? Ja se sap que els prínceps tenen els dits llargs! La Princesa Bleda emprèn un viatge per recuperar el seu tresor. El trobarà, però en un lloc ben diferent del que s’havia imaginat. I és que el seu tresor és ben diferent de com ens l’havíem imaginat…
Reserva d’entrada