El Cicle de cinema ‘Dones del món’ presenta temporada centrada en les dones i l’edatisme

19/10/2023 - 16:03

El Cicle, organitzat per la Taula de Dones de les Corts, és gratuït i tindrà lloc al Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”.

El Cicle, organitzat per la Taula de Dones de les Corts, és gratuït i tindrà lloc al Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”.

El cicle de cinema de la Taula de Dones de les Corts presenta tres propostes centrades en les dones i l’edatisme per reflexionar sobre la discriminació que pateixen per la seva edat. Les projeccions es complementaran amb les aportacions d’una ponent experta en cada matèria per aprofundir més sobre el tema.

Les primeres files estan reservades per a persones amb problemes d’audició i tots els films compten amb subtitulació en cas que sigui necessari. Totes les projeccions es realitzaran al Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” i l’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia al telèfon 933398261 o a l’enllaç de cada pel·lícula.

Programació:

Entre nosotras

Sinopsi: Aquesta pel·lícula francesa ens apropa a la realitat de dues dones jubilades que viuen un enamorament de manera clandestina durant dues dècades. El film mostra la dificultat d’acceptar una relació homosexual en un món carregat de prejudicis i la lluita de les seves protagonistes.

Duració: 92 minuts

Data: Dimecres 25 d’octubre a les 18 hores

Per fer la inscripció prèvia, cliqueu en aquest enllaç.

Guerreras del tiempo

Sinopsi: El documental col·laboratiu i multicultural ‘Guerreras del Tiempo’ mostra les vivències de sis dones de nacionalitats diferents i els reptes d’envellir en el món actual. Aquest documental ha estat produït per una xarxa de gairebé 100 voluntaris amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. És un homenatge a les dones lluitadores que van tirar endavant entre penúries i desigualtats en temps de guerres.

Duració: 60 minuts

Data: Dimecres 15 de novembre a les 18 hores

Inscripció prèvia disponible a partir de l’1 de novembre a través del següent enllaç.

Las chicas del calendario

Sinopsi: Aquest film anglès, basat en fets reals, narra la història d’un grup de dones de l’Institut de la dona d’Anglaterra que es proposa recaptar fons per a la lluita contra la leucèmia. Ho fan amb una proposta original i innovadora: un calendari on mostren la seva nuesa i trenquen amb les imatges clàssiques i tòpiques d’aquests anuaris. El coratge d’aquestes dones va convertir aquesta història local en un esdeveniment mediàtic internacional.

Duració: 108 minuts

Data: Dimecres 13 de desembre a les 18 hores

Inscripció prèvia disponible a partir del 29 de novembre fent click en el següent enllaç.

Consulta tota la informació sobre el Cicle en el següent enllaç.