Barcelona impulsa el lideratge femení en la lluita contra el canvi climàtic

11/12/2023 - 11:27

Les participants al programa de mentoria global Women4Climate van debatre sobre el paper crucial de les dones en el pla d’emergència climàtica de Barcelona, en una trobada a la Fàbrica del Sol.

Les participants al programa de mentoria global Women4Climate van debatre sobre el paper crucial de les dones en el pla d’emergència climàtica de Barcelona, en una trobada a la Fàbrica del Sol.

El passat 30 de novembre, la Fàbrica del Sol va acollir l’última trobada de l’any de Women4Climate (W4C), un programa de mentoria global per enfortir el lideratge de dones en la lluita contra el canvi climàtic. Les participants van presentar els seus projectes ambientals i van intercanviar experiències i estratègies, demostrant la importància de la inclusió femenina en la sostenibilitat urbana.

Durant l’acte, es van exposar les accions del Pla Clima i de la Declaració d’emergència climàtica de l’Ajuntament de Barcelona, oferint a les participants una mica de context sobre les tasques que es fan des de les institucions. També es va explicar el programa Barcelona + Sostenible, del qual ja formen part algunes assistents amb els projectes Minima OrganicsLa Fàbrica cooperativa i SialSIG.

En torns de dos minuts, simulant una presentació davant d’inversors i del propi Ajuntament, les assistents van presentar els seus projectes i van rebre feedback de les companyes per a millorar el seu discurs. Les iniciatives presentades van des de la producció de roba esportiva amb plàstics recuperats del mar fins a la creació de comunitats digitals d’energies renovables, passant per projectes d’alimentació ecològica i esdeveniments sostenibles, entre d’altres.

La trobada va servir per enfortir la xarxa entre les participants de Barcelona de W4C, un dels objectius prioritaris del programa de mentoria impulsat a Barcelona per l’Àrea d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge de Barcelona, en col·laboració amb Barcelona Activa.

Des de la seva adhesió a la xarxa internacional C40 Cities, promotors de Women4Climate, Barcelona ha contribuït a enfortir 35 projectes ambientals liderats per dones, a Barcelona ciutat i la seva àrea d’influència.