Presentació d’una nova maleta pedagògica per fomentar masculinitats plurals entre infants de 0 a 8 anys

09/02/2024 - 07:55

noves masculinitats. Presentació d'una nova maleta pedagògica per treballar noves masculinitats

El Plural, centre de masculinitats de Barcelona, ha presentat una nova maleta pedagògica per treballar les masculinitats amb l’alumnat i infants en general, per afavorir un desenvolupament conscient, informat i lliure de la seva personalitat.

La presentació ha tingut lloc al Teatre del Casinet d’Hostafrancs i ha comptat amb l’assistència de la regidora de Feminismes, Igualtat i Memòria Democràtica, Raquel Gil. La maleta està formada per una selecció de llibres i contes que, a partir de la seva lectura i amb el suport d’una guia orientativa, facilita la reflexió sobre les masculinitats. En aquesta ocasió, el recurs està adreçats a infants de 0 a 6 anys (educació infantil) i de 6 a 8 anys (Educació primària).

En el marc d’aquestes maletes pedagògiques, s’entén per masculinitat tot allò que la societat espera dels homes pel simple fet de ser homes, com per exemple, una manera concreta de pensar, de comunicar-se, de moure’s i de vestir-se, uns determinats interessos i aficions o una determinada preferència sexual.

Amb aquest recurs pedagògic es pretén fomentar la reflexió i fer entendre als infants que moltes vegades fem les coses d’una manera determinada no perquè ens agradi, sinó perquè és l’única manera que hem après.

Alguns dels títols que formen part d’aquesta maleta són: “Ramir el boxejador”, de Lirios Bou, “L’edu es disfressa de princesa”, de Núria Diez Fernández, “L’Oliver Button és una nena”, de Tomie de Paola, “Princesa Kevin”, de Michael Escoffier o “P de papa”, de Isabel Martins.

Com sol·licitar les maletes?

Per demanar les maletes pedagògiques cal enviar un correu electrònic a plural@bcn.cat especificant el centre o servei que les sol·licita, una persona de contacte i un correu electrònic.

Una vegada assignada, caldrà recollir-la a l’adreça: Avinguda Marquès de l’Argentera, 22. El temps de prestació és de 30 dies.

Més informació