Es torna a posar en marxa el Punt Lila de l’estació de metro de Marina

02/08/2024 - 11:10

Feminismes i dona. El servei està habilitat per informar i prevenir les actituds masclistes i comportaments sexistes que es puguin produir tant al metro com en l'àmbit del Triangle Lúdic

El servei està habilitat per informar i prevenir les actituds masclistes i comportaments sexistes que es puguin produir tant al metro com en l'àmbit del Triangle Lúdic

La iniciativa, fruit de la col·laboració entre TMB i el Districte de Sant Martí, estableix un espai destinat a informar, sensibilitzar i atendre la ciutadania per prevenir les actituds i comportaments masclistes i qualsevol mena de violència sexista o LGTBI-fòbica.

El Punt Lila de Marina (vestíbul L1, accés del c. Almogàvers)
Obertura: les nits del cap de setmana
els divendres, de 22 a 2 h
els dissabtes, de 23.30 a 3.30 h

El Punt Lila està atès per quatre professionals, dos dels quals fan recorreguts per la zona del Triangle Lúdic proporcionant informació i atenció per prevenir violències masclistes o LGTBI-fòbiques. A més, l’estació de Marina disposa d’una sala privada condicionada per als casos d’assetjament o violència masclista que requereixin tractament per part de personal sanitari o policial.

El Punt Lila del metro de Marina es va engegar inicialment el 4 de gener i va romandre en període de proves fins el 2 de març. Ara s’ha signat una pròrroga fins al 28 de desembre amb la voluntat que tingui continuïtat.

La iniciativa s’afegeix a les accions ja impulsades en el marc del Pla específic de mesures al Triangle Lúdic del Parc i la Llacuna del Poblenou, que ha suposat una reducció significativa dels nivells de soroll i de les incidències a la via pública.