Acte d’homenatge a Mària Sánchez

28/05/2024 - 12:47

Homenatge. Dijous 6 de juny, a les 18.30h, la Biblioteca Zona Nord – Mària Sánchez homenatja la figura de la periodista Mària Sánchez

La biblioteca homenatja la figura de Mària Sánchez amb un acte on hi participen les periodistes Eva Arderius i Clara Blanchar, Filiberto Bravo de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, i Manel Lucas, company de la periodista.

Recentment sis biblioteques de Barcelona han actualitzat el seu nom i inclouran el nom de sis dones rellevants del món del llibre i la cultura o de l’entorn veïnal i associatiu. La periodista Mària Sánchez dona nom a la Biblioteca Zona Nord – Mària Sánchez.

Mària Sánchez Ledesma
(Barcelona, 8 d’abril de 1963 – Barcelona, 16 de març de 2023)

Mària Sánchez Ledesma va ser periodista als Serveis Informatius de RTVE Catalunya. Ha estat tot un referent periodístic i personal per als companys de professió i per a la resta de professionals que van treballar amb ella durant els seus 35 anys de carrera a RTVE Catalunya.

La seva trajectòria professional ha estat vinculada a la informació social i municipal de Barcelona durant més de 20 anys. La seva mirada comunicativa sempre va posar el focus en l’àmbit social, en els veïns, els turistes, la gent, en definitiva, en les persones.

L’any 1996, va capitanejar l’equip que va crear El Escarabajo Verde, un programa que es va avançar a la seva època, dedicat a l’ecologia, el medi ambient i els seus habitants.
Junt amb Manel Lucas va escriure el llibre La República que vam viure (Columna, 2003).

Va destacar per la seva lluita per la defensa de la qualitat informativa i de servei públic de la professió, tot això, sense perdre l’empatia i la generositat vers els altres.