Els jardins de Pepita Uriz incorporen la seva germana Elisa, mentre que d'altres espais del Besòs i el Maresme adopten el nom de la mestra i l'artista humorística
La Ponència del Nomenclàtor ha donat el vistiplau inicial a la denominació de nous vials a la ciutat amb els quals se sumen vuit noms de dona. Tots plegats fan referència a dones representants de la memòria de la lluita antifeixista, l’activisme veïnal, polític i sindical i també referents de la docència i del sector cultural.
Entre les noves denominacions, tres se situen al Besòs i el Maresme i incrementen el llarg recorregut per la història de la pedagogia catalana desenvolupada per dones del país que es pot dur a terme pels carrers del barri recorrent fins a 9 espais dedicats a significatives pedagogues i mestres catalanes.
Jardins d’Hilda Agostini. Situat entre els carrers Bernat Metge i Narbona, l’espai retrà memòria a la mestra en escoles de renovació pedagògica com La Farigola i la Casa dels Nens.
Jardins de Pepita i Elisa Úriz Pi. A l’espai que fins ara es dedicava a la primera, s’hi afegeix l’Elisa per reconèixer les dues germanes mestres i activistes polítiques durant la república. Elisa Úriz va ser mestra, pedagoga i activista política, militant d’UGT i el PSUC, i va treballar com a professora de música a les Escoles Normals de Magisteri de Girona, Tarragona i Barcelona. Va morir a Berlín Oriental el 1979.
Jardins de Núria Pompeia. Entre els carrers Maresme, Puigcerdà, Veneçuela i Cristòbal de Moura hi haurà l’espai de memòria a la dibuixant humorístíca que, desapareguda el 2016, va col·laborar a publicacions com Diari de Barcelona, Triunfo, Por Favor, Dunia, Charlie Hebdo i Vindicación Feminista.
A la resta de la ciutat s’hi instauraran altres noves denominacions, com ara el parc de Neus Català (a Sant Andreu, entre els carrers Palomar i Estefania de Requesens), el passatge Pilar Santiago (a la Sagrera, entre Concepción Arenal i la Meridiana), els jardins d’Encarnació Colomina (a Sant Andreu, entre els carrers Berenguer de Palou i Garcilaso), els jardins de Montserrat Minobis (a l’Eixample, a l’interior d’illa entre Casp i el pg. de Gràcia), els jardins Concepció Callao (a Fort Pienc, entre la Diagonal i el mirador de Freddie Mercury i Montserrat Caballé), i la plaça de la Bassa de Torre Baró (a Nou Barris, entre Sant Quirze Safaja i l’av. Escolapi Càncer).
Plaques i faristols de memòria
La ponència del nomenclàtor ha aprovat instal·lar el faristol de memòria de Neus Català, el faristol del Casal de la Pau de Barcelona (al carrer Cervantes), el faristol per senyalitzar el Primer banc de sang, i una placa de memòria a la casa on va viure l’artista Víctor Nubla (al carrer Milà i Fontanals, a Gràcia).