Barcelona celebra la Setmana de la Dona i l'Esport del 8 al 15 de març

08/03/2024 - 09:59

Amb l'objectiu de fomentar la pràctica esportiva femenina i donar visibilitat a les dones referents en aquest àmbit, Barcelona celebrarà la Setmana de la Dona i l'Esport del 8 al 15 de març.

L'Institut Barcelona Esports (IBE) ha impulsat la Setmana de la Dona i l'Esport, una iniciativa que amb el lema 'Dones amb impacte' vol visibilitzar dones referents en les diferents disciplines esportives.

Entre d’altres accions, la Setmana de la Dona i l’Esport inclou:

Cicle d’entrevistes “Dones amb impacte”: L’objectiu d’aquest cicle d’entrevistes és donar visibilitat a les dones en l’esport, oferir referents a les noves generacions i aprofundir en la lluita per la igualtat en aquest àmbit. Les medallistes olímpiques Jessica Vall i Astrid Fina seran les encarregades d’inaugurar el cicle d’entrevistes. En les seves converses, compartiran la seva experiència personal, la seva visió sobre l’evolució de la igualtat en l’esport i els reptes que encara queden per afrontar. Totes les entrevistes i debats del cicle es podran veure al canal de YouTube de BCN Esports

Premi Dona i Esport: Sobre el període de presentació de candidatures a la 17a edició del premi, que reconeix la trajectòria de dones esportistes i promotores del deporte. El període de presentació de candidatures s’obre el proper 3 d’abril i finalitzarà el 24 d’abril de 2024. Les bases del premi i els formularis de presentació es poden trobar al web de Dones i Esport.

Un camí per recórrer:

Tot i que la participació femenina en l’esport està creixent, encara queda molt per aconseguir la igualtat en aquest àmbit. L’Institut Barcelona Esports (IBE) treballa per a impulsar un esport més igualitari i per visibilitzar la trajectòria de les referents esportistes per inspirar futures generacions de dones amb impacte.

La Setmana de la Dona i l’Esport s’alinea amb els objectius de les guies d’equitat de gènere en l’esport que s’impulsen des de l’Ajuntament de Barcelona. La visibilització de les dones en l’esport, la lluita contra els estereotips de gènere i la promoció d’equipaments esportius inclusius són elements clau per a aconseguir la igualtat en aquest àmbit.

Consulta la Guia d’equitat de gènere per a entitats esportives i la Guia d’equipaments esportius en perspectiva de gènere que fomenten el canvi i construcció d’un esport més igualitari. Aquestes guia ofereixen recursos i orientacions pràctiques per a promoure la igualtat de gènere en l’esport.

No et perdis el nostre reel amb motiu de la Setmana de la Dona i l’Esport!

Més informació