De què parlarem a les jornades Converses Feministes?

22/02/2024 - 08:09

converses feministes. Programa de les jornades "Converses Feministes", que tindran lloc el 22 i 23 de març a l'Auditori de la Universitat Pompeu Fabra

“Converses feministes” estan dissenyades amb i per a les dones de Barcelona. Aquestes jornades reflecteixen els principals interessos i propostes recollides durant tot un treball previ i, a la vegada, recolliran una sèrie de compromisos posteriors per continuar avançant en les polítiques municipals per la igualtat de gènere de l’Ajuntament de Barcelona.

L’Auditori de la Universitat Pompeu Fabra acollirà els propers dies 22 i 23 de març les jornades “Converses Feministes”, una iniciativa per aprofundir en la situació de les dones de la ciutat en diferents àmbits, abordar els principals reptes de futur en cadascun d’ells i plantejar possibles accions per seguir avançant amb l’objectiu d’assolir una igualtat real i efectiva.

Per a aquestes jornades, es comptarà amb la participació de persones expertes de primer nivell referents per la seva trajectòria en diferents sectors professional.

Les jornades començaran el divendres 22 a la tarda amb una taula rodona; “Treball, feminismes i lideratge”, a càrrec, entre d’altres, de Maria Teixidor, empresària i primera dona a la junta directiva del FC Barcelona, Sara Berbel, directiva i especialista en polítiques d’igualtat i lideratge i Laura Peracaula, codirectora general de la Cooperativa SUARA.  Divendres també hi haurà una Jam Session a càrrec de l’Escola Superior de Música titulada “Les dones darrere les paraules” i un diàleg sobre “Polítiques de gènere a Europa: avanços i reptes”.

Dissabte, el torn dels grups temàtics i els tallers

 “Converses feministes” continuaran dissabte amb 6 tallers dinàmics i simultanis que abordaran els següents temes: “Joves i participació”, amb Ada Santana, ex presidenta de la Federació de Dones Joves i la diputada més jove del congrés; “Comunicació: violències digitals i mediàtiques”, amb Carmen Domingo, escriptora i periodista feminista; “El porno i la construcció del desig”, amb Marina Marroquí, especialista en violència de gènere; “Dones i antiracisme”, amb Desirée Bela, escriptora i activista afroamericana; “Metracícliques”, amb Lydia Zimmermann, directora, actriu i activista i “Tecnologia de dades amb perspectiva de gènere”, amb Lourdes Muñoz, directora d’Iniciativa Barcelona Open Data i presidenta de Dones en Xarxa.

Les participants hauran d’escollir un d’aquests tallers i també un dels grups temàtics que es faran abans d’aquests sobre les mateixes temàtiques dels grups de treball previs a les jornades: Economia i Treball, Educació, Cultura, Esports, Salut i Justícia i Acció Social.

“Converses Feministes” finalitzaran al migdia amb una lectura dels compromisos adquirits i la cloenda, a càrrec de la regidora de Promoció Econòmica, Treball, Feminismes i Memòria Democràtica, Raquel Gil.

Les inscripcions per participar a les jornades estan obertes i es poden formalitzar des de la pàgina web de Converses Feministes.