“DONAnt Pas“, nou projecte per incentivar la participació femenina la Zurich Marató Barcelona 2025

29/05/2024 - 11:28

esport femení. Nou projecte per incentivar la participació femenina a la Marató de Barcelona 2025, "DONAnt Pas"

Aquesta gran prova d’atletisme popular tindrà lloc el 16 de març de 2025. La principal novetat d’enguany serà la posada en marxa de “DONAnt Pas”, un projecte destinat a incentivar la participació femenina a través d’accions com entrenaments oficials exclusius per a dones.

Sota el lema “Barcelona Hits Different” (Barcelona impacta diferent), la Zurich Marató Barcelona vol consolidar-se com una de les maratons més animades, inclusives i diverses d’Europa, amb l’objectiu de batre el rècord de participació, fixat en 20.385 persones l’any 2016.

A més de la  principal novetat  “DONAnt Pas”, el programa PRO AM aportarà llebres femenines el dia de la marató, amb una maratoniana que serà la cara visible de la iniciativa. Tres maratonianes que participaran a la Zurich Marató Barcelona 2025 ja han participat en la Mad Loop Barcelona, una prova secreta que aquest any s’ha celebrat a la ciutat, després de la seva primera edició a Madrid l’any passat, i que consisteix a recórrer 100 quilòmetres en relleus de fins a tres integrants.

També es recuperaran altres programes com “Hot Spots” per als punts d’animació i “Marathon Masters” per premiar la fidelitat dels i les maratonianes a Barcelona i se celebrarà la “Breakfast Run” i la “Kids Race” el dissabte abans de la cursa.

Aquest 2024, la Zurich Marató Barcelona va aconseguir, entre altres fites,  el rècord de participació femenina, amb 5.000 maratonianes, que representaven una de cada quatre participants.