El teixit comercial de la Trinitat Vella es mobilitza contra l'assetjament amb els Comerços Liles

22/02/2024 - 14:02

Es consolida aquest projecte comunitari per combatre l'assetjament masclista i la discriminació LGTBI a l'espai públic, amb la participació dels comerços del barri.

Es consolida aquest projecte comunitari per combatre l'assetjament masclista i la discriminació LGTBI a l'espai públic, amb la participació dels comerços del barri.

Els comerços de Trinitat Vella s’han unit per crear un entorn més segur i acollidor per a totes les nenes, noies, dones i membres del col·lectiu LGTBI que visquin o passin pel barri, oferint suport contra l’assetjament i la discriminació. Ho han fet a través del projecte ‘Comerços liles‘, una iniciativa comunitària té com a objectiu proporcionar suport i un espai segur a totes aquelles persones que puguin patir qualsevol mena de violència per raó d’identitat o de gènere.

Els Comerços Liles estan identificats amb un adhesiu a la porta i formen part de la primera fase del projecte. Aquests establiments han rebut formació específica per acompanyar adequadament les persones que hagin patit una situació d’assetjament o discriminació. Quan una persona se senti incòmoda o hagi viscut una situació d’aquest tipus, pot acudir a aquests comerços i rebrà suport i assessorament.

Els Comerços Liles s’han compromès a:

  1. Acompanyar la persona afectada.
  2. Tenir en compte les seves necessitats i decisions davant de la situació viscuda.
  3. Oferir recursos i informació sobre com procedir.

Aquesta iniciativa no només busca proporcionar un suport immediat, sinó també contribuir a la construcció d’un barri lliure de violències masclistes i discriminacions LGTBI. Amb la participació activa dels comerços locals, es pretén crear un entorn més segur i inclusiu per a tothom.

Els comerços participants en aquesta iniciativa representen el primer pas cap a un barri més conscient i solidari. Amb el suport del Servei de Prevenció i Convivència del Districte, aquest projecte ofereix una resposta comunitària a un problema social persistent, posant de manifest la importància de la col·laboració entre la ciutadania i els establiments comercials per millorar la convivència i el benestar de tots els membres de la comunitat.

Llista de Comerços Liles:

Farmacia Manuela C/Pare Perez del Pulgar, 16

Tintoreria Susi C/Turó de la Trinitat, 101

Ferreteria Turó de la Trinitat C/Turó de la Trinitat, 51

Bar Cosmopolitan C/Turó de la Trinitat, 29

Forn de la Trinitat C/Plaça de la Trinitat, 14

Calzados Merche C/Turó de la Trinitat, 12

Estel Òptica C/Mare de Déu de Lorda, 16

Veterinaria Trinitat C/Madriguera, 6

Can Profit C/Via Barcino, 109