Es convoca el Premi Joves Creadores 2022, que reconeix el talent cinematogràfic en perspectiva feminista

19/07/2022 - 11:47

El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, en col·laboració amb la Regidoria de Feminismes de l’Ajuntament de Barcelona i l’ICUB, obre una nova convocatòria del Premi Joves Creadores.

El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, La Bonne, en col·laboració amb la Regidoria de Feminismes de l’Ajuntament de Barcelona i l’ICUB, obre una nova convocatòria del Premi Joves Creadores amb la intenció d’incentivar la producció i la creació audiovisual entre les dones joves de la ciutat. Enguany el premi porta per lema “les nostres mares”.

Les interessades poden consultar amb més detall les bases generals i les bases específiques del Premi Joves Creadores 2022.  S’hi podran presentar propostes a partir del 12 de setembre i fins al 28 d’octubre, a través d’un formulari que estarà disponible al web de La Bonne. Tota la documentació s’ha de presentar de manera telemàtica.

En la convocatòria d’enguany es vol incitar a la creació i la reflexió “sobre la relació entre mares i criatures, una relació dotada de gran complexitat, plena de llums i d’ombres. Una relació que s’obre tant a aquelles mares que, havent parit o no, han maternat com a aquelles que han estimat incondicionalment, o bé a les que han hagut d’abandonar les seves criatures. Convoquem, doncs, qualsevol tipus de maternitat, acollim totes aquelles idees que abracin maternitats heterogènies”.

El premi consistirà en una dotació de 5.000 euros per fer la proposta presentada, així com una residència tècnica a La Bonne per dur-ne a terme la postproducció. Les guanyadores també participaran en una mistress class amb una directora o realitzadora audiovisual.

La imatge del cartell d’enguany ha estat creada per la il·lustradora Carmen Segovia.