Al Plenari del Districte celebrat aquest dijous, també es va presentar el 'Pla d'acció Intercultural de Ciutat Vella 2022-2025' i l'informe de tancament de la Mesura de Govern 'Ciutat Vella davant la crisi produïda per la Covid-19'.
El Ple de Ciutat Vella es va iniciar amb l’aprovació per unanimitat del canvi de denominació del carrer de Comte de Santa Clara pel de carrer de Felícia Fuster, en honor a l’artista i creadora nascuda a la Barceloneta.
Part Informativa
Després de l’aprovació de l’acta de la sessió plenària anterior es va iniciar la part informativa amb la presentació de l’informe de Regidoria, per part del Regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa.
El regidor va iniciar la presentació ressaltant l’exercici de transparència que significa l’informe on hi queden reflectits els objectius i les motivacions de la feina que es desenvolupa al districte.
Va destacar la recent adquisició d’una finca de propietat municipal, que forma part del programa de Baixos de Protecció Oficial al Raval que es destinarà a economia de proximitat.
A continuació va ressaltar que el trasllat del CAP del Gòtic a l’edifici de la plaça Pi i Sunyer i d’alguns serveis municipals de la Via Laietana, comportaran que el districte guanyi 70 habitatges públics al cor del Gòtic, al carrer Avinyó, al carrer Ciutat i al carrer Paradís. El regidor va insistir en l’importància d’aquesta operació ja que permetrà fixar veïns i veïnes al cor del Gòtic, un barri del que va dir: “va ser el primer en patir l’expulsió de veïns i veïnes”.
També es va referir a l’inici de les obres de Via Laietana, de les que va dir que “no tenen aturador”, i que començant per la plaça Urquinaona i acabant a la plaça d’Idrissa Diallo tenen una durada prevista de 18 mesos. Va qualificar de “moments de transformació importants pel districte” totes aquestes actuacions que s’estan duent a terme.
El Regidor també va fer referencia a les passejades amb veïns i veïnes del “Cuidem Barcelona” que s’estan fent per veure quin és l’estat de l’espai públic i les necessitats de manteniment. Va destacar la inversió que representarà la nova campanya en la millora de la neteja i manteniment del districte.
Va fer menció a la finalització del procés participatiu del Pou de la Figuera, destacant el gran nivell de participació
També va recordar que des de principis de mes està en marxa la nova contracte de neteja amb més personal, més vehicles i nous contenidors i que es duplicaran els serveis als quatre barris, amb l’incorporació de vehicles específics per al districte.
Va fer menció al centenari de l’Escola Baixeras que celebra aquestes dies el seu centenari i va finalitzar la intervenció destacant que amb les activitats que s’estan desenvolupant, el districte torna a estar ple d’activitat comunitària i veïnal.
A continuació es va presentar l’Informe de tancament de la Mesura de Govern Ciutat Vella davant la crisi produïda per la Covid-19 que després dels 15 mesos de vigència, dona a conèixer com s’han desplegat els programes, quins efectes ha tingut i en quina mesura s’han assolit els objectius inicialment plantejats.
Per finalitzar la part informativa es va presentar la Mesura de Govern del ‘Pla d’acció Intercultural de Ciutat Vella 2022-2025’ amb la voluntat de consolidar la incorporació de la perspectiva intercultural en el desenvolupament de les polítiques del districte. L’atenció al conjunt de la ciutadania, l’atenció a la diversitat, la transversalitat, el feminisme i la interseccionalitat, complementen i amplien els principis de l’enfocament intercultural, i esdevenen també principis orientadors del Pla.
Part decisòria
El plenari va aprovar el Pla Especial Integral i de Millora Urbana per a la regulació del Teatre Principal, situat a LaRambla 27-29, i el conveni urbanístic relacionat amb l’esmentat Pla.
Part d’Impuls i Control
La proposició del grup d’ERC per a la creació d’una taula de treball conjunta amb Serveis Socials, els centres oberts, l’EAIA i la XAFIR, per millorar-ne la coordinació, és va aprovar amb el vot a favor de tots els grups.
També es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups municipals la proposta del grup de Ciutadans que demanava l’elaboració d’un informe sobre l’estat i accessibilitat del paviment, així com el compromís de millorar aquells punts no accessibles.
Finalment la proposta de JuntsxCat per fer l’avaluació i correcció de diferents accions dutes a terme en el marc del Nou Pla de Mobilitat del Raval va ser rebutjada amb els vots en contra dels grups de BComú i del PSC.